Plugg.io helpt je Twitter accounts beheren

Heb ik na ruim 5 jaar op Twitter nog wat nieuws te zoeken of het beheer van @hjvanderklis of dat van @ipma_nl te verbeteren? Dit voorjaar werd ik door Michiel Doetjes getipt op het bestaan van Plugg.io, voorheen TweetMiner. Voor de goede orde, voor het inplannen van tweets gebruik(te) ik SocialOomph en verder beheer ik alles normaliter met SocialScope op BlackBerry of Seesmic in de browser.

De gratis versie gaf me na aanmelden met m’n Twitter credentials “Thank you for using Pluggio Free for 974 days.” als welkomstboodschap. De komende 2,5 jaar kan ik ermee vooruit 🙂

https://youtube.com/watch?v=_MS7GoM4I-g

Pluggio biedt na het inloggen een hele rits aan instructievideo’s om de functionaliteit te verkennen. Startpunt is een Twitter account. Desgewenst kun je ook een Facebook account koppelen. Die is dan bedoeld om tweets naar door jou beheerde Facebook pagina’s of prikborden te posten. Opletten dus. Pluggio is daarmee geen nieuwe TweetDeck, HootSuite of Seesmic.

Heb je meer dan één Twitter account, kun je die opvoeren en per account tweets schedulen, @mentions en retweets bekijken. Verder kun je nieuwe volgers en gevolgde profielen bekijken. Tweets van lijsten of je timeline kun je bekijken. Hiervoor wordt overigens wel een uitstapje naar twitter.com gemaakt, waar Seesmic etc. dan in-app houden. Posts, waar je nu even geen tijd voor hebt, kun je markeren om later te lezen.

Pluggio heeft op basis van je eigen tweets en profiel content (lees: artikelen) om over te tweeten, profielen om mee in contact te komen. Nieuwe volgers kun je automatisch bedanken (die heel flauwe mails met “thanks for the follow. read my blabla”). Je kunt je twitter lijsten bekijken en suggesties voor nieuwe leden zien.

Pluggio gebruikt Bit.ly voor url verkorting. Mocht je het automatisch posten van nieuwe blogberichten of andere artikelen van een RSS feed niet geregeld hebben, wil Pluggio dat ook voor je doen. Met de Dripfeed functie kun je je verfijnd je tweets inplannen, bijvoorbeeld random, om de x-minuten of terwijl je slaapt. Ik herkende diverse functies van SocialOomph. De lay-out van Pluggio is wat frisser.

Pluggio heeft ook betaalde versies voor de power users en bedrijven. Het is een handig hulpmiddel, maar vraagt wel goed lezen en zorgvuldig instellen om onbenullige tweets, een overdaad van noise versus signal en alsnog werk, waar verlichting verwacht werd, te voorkomen.