BlackBerry en PlayBook updates november 2012

Foursquare 5.5 met waarschuwing

De 1 november uitgebrachte versie 5.5 van de Foursquare client voor BlackBerry toestellen introduceerde de Foursquare Explore functie. Ook zonder Foursquare account of login kun je al zoeken naar points of interests dichtbij je locatie. Denk aan Wikitude, etc. Foutvrij is de software echter niet, is mijn ervaring. De afgelopen weken holde de automatische plaatsbepaling performance achteruit en na 2 herinstallatie pogingen kreeg ik permanent foutmeldingen over ontbreken van locatiegegevens. De GPS antenne staat onveranderd aan en kan uitstekend met Endomondo, BlackBerry Maps en Waze overweg. Vooralsnog heb ik weer afscheid genomen van Foursquare.

AppWorld 4.0.0.65

Zonder change log werd 28 november de 4.0.0.65 van AppWorld uitgebracht, een kleine stap vanaf de .63 versie. Je kunt AppWorld online oppikken.

Viber v2.2.104

De 2.2.104 versie van Viber bracht nog steeds geen voice calling voor BlackBerry gebruikers, maar wel Facebook connect en taalondersteuning voor Arabisch en Spaans, jippie! Check it out in App World.

BlackBerry Bridge 2.1.0.34

Op 5 november pushte RIM versie 2.1.0.34 van BlackBerry Bridge, de app die je smartphone met je PlayBook tablet laat communiceren. Geen change log, hoewel er geruchten waren dat een SMS en duplicate contacts bug opgeloste zijn. Onbekend is of het memory drain issue ook is weggewerkt.

WordPress for PlayBook 2.2.5

Op 7 november werd, helaas zonder change log, WordPress for PlayBook 2.2.4 uitgebracht; 16 november de al even roemloze 2.2.5 versie.

Search 4 BBM

Waar BlackBerry Messenger (BBM) met steeds meer applicaties wil integreren om maar aan status updates te komen, stond mijn aantal BBM vrienden op 0. De applicatie Search4BBM, ooit alleen een website heeft nu een BlackBerry app die bedoeld is om te zoeken naar BBM gebruikers in je telefoonboek, Facebook, etc. Anders dan een fatsoenlijke inventarisatie of lijst met suggesties moet je in de adresboeken nog steeds specifiek zoeken op naam of nummer. Als ik dan met het zoeken in mijn BlackBerry adresboek op Java fouten wordt getracteerd, is mijn oordeel: deïnstalleren. O ja, ik heb ook BBM zelf verwijderd; ik gebruik het toch niet.

BBM Voice

Sprekend over BBM en de nog ontbrekende voice calling optie in Viber. In de beta testzone van RIM is de versie 7 van BBM losgelaten mèt VOIP. Als je op een WiFi-netwerk zit, kun je niet alleen chatten, maar ook bellen met je BBM maatjes, ook in Nederland. Voor de echte multitaskers is zelfs een split screen modus om tegeijk te bellen èn te chatten.

Runtastic

Naast het al genoemde Endomondo en veel andere soortgenoten is Runtastic ook een app om je sportieve prestaties te meten. Integratie met GPS en BlackBerry Maps maakt traceren en afbeelden van je route mogelijk. Runtastic is er in een gratis en betaalde pro versie. Enkele in het oog springende functies zijn:

  • grafieken om je snelheid, hoogteverschillen en hartslag af te beelden
  • compatible met Polar Wearlink+ Bluetooth, Zephyr HxM en de eigen Runtastic heart rate monitor
  • Voice feedback, net als in Endomondo, maar dan ook in het Duits, Spaans, Frans en Italiaans.
  • Real time tracking via www.runtastic.com en social networks
  • BBM connection
  • Geïntegreerde muziekspeler music player

Voor de liefhebbers: test voordat je blind vertrouwt op de app. Onderstaande recensie is kritisch over de performance.

http://www.youtube.com/watch?v=vmV3jDUFbs4

Geniet nog even van gratis WhatsApp

Onbegrijpelijk dat je op iOS voor WhatsApp moet betalen, maar op Android en BlackBerry de app gratis kon en kunt downloaden. Voor beide laatstgenoemde platformen is dat binnenkort voorbij. Denk overigens aan een ‘symbolisch’ bedrag van €1 voor een jaar kunnen ongestoord whatsappen.

Spotify op PlayBook?

De komst van Spotify naar het web als webplayer overbrugt ook het probleem van de nog missende PlayBook app. Na bij Lifehacker.com de tips opgevolgd te hebben om via een lek in de Facebook app de web player al in de betatestfase te kunnen activeren, staat https://play.spotify.com/home voor me open. En dus ging het lichtje brande de site ook op PlayBook uit te proberen. Helaas trapte de website er daar niet in.

Plex PlayBook Client

Als je op je pc of Mac de populaire Plex Media Server hebt geïnstalleerd, kun je de naar PlayBook OS gepoorte Android app als Plex Client gebruiken en zo films, tv-programma’s, muziek en afbeeldingen streamen. Plex for the PlayBook kost $4.99 in App World.