Unified Address Book updates

ContactZilla 2012

Na in 2011 uitgenbreid stilgestaan te hebben bij ContactZilla, is er nu ContactZilla 2012. Vanaf 15 augustus positioneert ContactZilla zich niet langer als CRM tool, maar contact manager. Je kunt je contactpersonen en vrienden uit Facebook, Twitter, Linkedin etc. laden en beslissen of je ze in een unified address book, wilt onderbrengen. Toegang vanaf allerhande devives maakt beheer makkelijker. Je kunt ook contacten importeren uit  Mailchimp, Basecamp en FreeAgent.

Gist als stand-alone ter ziele

Gist, één van de eerste partijen die een unified address book aanbood, werd overgenomen door BlackBerry maker RIM. De technologie van Gist stond zo aan de basis van het adresboek, dat in BlackBerry 10 toestellen te vinden zal zijn. De stand-alone oplossing is per 15 september 2012 opgeheven. Wel maakten de Gist ontwikkelaars een aantal alternatieven bekend, die een plek in deze bespreking verdienen en/of niet eerder besproken zijn.

FullContact

FullContact biedt cloud-based contact managament, inclusief normalisatie, ontdubbeling, samenvoegen en verrijken van social profile gegevens. Tags kunnen gebruikt worden. Versiebeheer is ingericht. Delen van adresboekgegevens met andere platformen en gebruikers wordt verder ontwikkeld.

Nimble

Nimble is een social contact manager met soortgelijke dienstverlening. Externe integratie is er met Mailchimp,  Wufoo en Hubspot.

Contactually

Contactually helpt je in contact te blijven met je belangrijke contacten. Het werkt samen met diverse e-mail pakketten, zoals Outlook, Gmail en Yahoo. Als je je e-mail en social media contacts verbindt met Contactually, analyseert de dienst de contacthistorie en tipt je contact op te nemen met mensen die anders van je radarscherm dreigen te vallen. Integratie is mogelijk met Exchange en IMAP accounts, maar ook Salesforce, Highrise, SugarCRM, Pipedrive en MailChimp om je e-mail campagnes te sturen.