House of Heroes – Cold Hard Want

Na een winter in de Smoakstack Studios in Nashville doorgebracht te hebben, presenteren de mannen van House of Heroes Cold Hard Want, de opvolger van hun 2010 release Suburba, met een aantal energieke rocksongs om het publiek mee op te zwepen. Eerst harmony zang in de opener A Man’s Who’s Not Afraid. Net voordat je misschien onder het luisteren naar “In my dreams I see a man who’s not afraid of life and death.” afhaakt, grijpen de gitaristen in. Out My Way is mid-tempo rock, dat halverwege goed op gang komt. Dance (Blow It All Away) en  Remember the Empire zetten vervolgens de toon. Denk aan Family Force 5 minus de electronica en kostuums. Ooh’s en aah’s voor festivalgangers en live publiek dus in deze productie van Paul Moak (Mat KearneyLovedrug) en mix van J.R. McNeely. Helaas is We Were Giants meteen een stuk rustiger. Wil je recht overeind blijven zitten of springen, skip langs The Cop en Touch This Light en Angels of Light naar Stay, Suspect en afsluiter I Am A Symbol.

De tussenliggende tracks zijn van een ander kaliber en energieniveau. Niet slecht, maar beneden het maaiveld. Waarom Tim Skipper (zang, gitaar), Colin Rigsby (drums, zang), A.J. Babcock (bas, zang) en Eric Newcomer (gitaar, zang) op hun 5e album, dat via Toby McKeehan‘s (aka TobyMac) platenlabel Gotee Records uitgebracht werd, voor deze opvallende stylistische mix kozen, weet ik niet. De up-tempo nummers zijn aanraders voor fans van Weezer, Jimmy Eat World, Death Cab for Cutie en Relient K. Cold Hard Want geheel als pop punk labelen, kan gewoon niet.