Future of Forestry – Young Man Follow

Na een handvol EP’s heeft Future Of Forestry, de ambient folk rock band rond Eric Owyoung het volledige album Young Man Follow uitgebracht. Zoals het mannetje op de hoes naar de sterren staart, zo verkent Owyoung zijn Schepper op deze plaat. De muziek in de titeltrack en Come Alive doet me denken aan een mix van JAG en Runrig uit de vroege jaren ’90 met de moderne intense met synths en hamerend pianospel overladen worship van Ian McInthosh of de creatieve uitingen van Gungor en John Mark McMillan. Eric speelt zo ongeveer alles wat los en vast zit. Gevoel voor drama en pakkende melodielijnen zijn op deze productie van

Someone is opener. “Turn my head/break my heart with mercy/just move my feet, move my hands oh so gently…/you’re Someone I can trust/you’re Someone to light the world for us.” As it Waseen gitaarballad. Bij de start van Would You Come Home een orgel aangetrapt, later is ook een xylofoon te horen. Handgeklap en harmony zang leiden Chariots in.

You is Gods bemoediging aan Zijn kinderen: “I want to you know you’re the first love/I want you to know the grace you’re made of/I want you to feel that you’re Mine, dear” Love Be Your Mantra sluit na de gitaarballad Things We Should Say af met een folksy oproep aan christenen om elkaars als broeders en zusters te behandelen: “Take what you’re granted…/take what you’re handed/Love be your mantra“. Luistermuziek met creatieve diepgang om je geboeid te houden.