Concertverslag Trinity in Dedemsvaart

Best wel bijzonder om na jaren weer eens een concert te bezoeken, dat je zelf hebt helpen organiseren. Het weekend van 20/21 oktober 2012 heeft de Evangelische gemeente De Graankorrel Dedemsvaart gebruikt om het nieuwe onderkomen, het in september opgeleverde nieuwe gebouw van het Vechtdal College Dedemsvaart op eigen wijze te openen met allerlei acctiviteiten. Op de zaterdagavond een concert met Trinity. Ik heb er de reserveringen van kaarten voor geregeld en de bezoekers opgevangen bij de ingang. Leuk om allerhande mensen met wie ik de afgelopen weken via mail, Facebook of een webformulier contact heb gehad, te zien, de hand te kunnen schudden en bij te praten. Anderen zorgden voor de zaal, de maaltijd voor de band, het ordelijk parkeren van bezoekers bij sporthal De Citadel. Kortom: rond zo’n concert gebeurt er altijd meer dan je als bezoeker door hebt.

Trinity, de band van Johan, Elbert en Niek Smelt, en hun vriend Bert Bos, had er zin in dit weekend. Na optredens op vrijdagavond, zaterdagmiddag in een gevangenis, hadden ze energie genoeg om de ruim 250 mensen vanaf het begin in de benen te krijgen, hun aanstekelijke muziek in beweging om te zetten. Of het nu de Spaanstalige liedjes waren, liefdesliedjes of nieuwe psalmberijmingen: het publiek genoot zichtbaar. Als ambassadeurs van hulporganisatie Tear werd Freedom I Want gebruikt om de mogelijkheid sponsor te worden onder de aandacht gebracht.
<set_id=”72157631816896289″>
Jong en oud danste en sprong, klapte en zong. En natuurlijk konden de heren niet zonder toegift naar huis. Dat werd The Lord’s My Sheperd als ‘cooling down’. Handtekeningenjagers en de fans die de jongens nog graag een hand wilden schudden, een foto met bandleden wilden, stonden direct daarna bij de merchandise. De akoestiek van het nieuwe Vechtdal College en het goed uitgemixte geluid verdienen een extra pluim.

Trinity Setlist Vechtdal College Dedemsvaart, Hardenberg, Netherlands 2012