TobyMac – Eye On It

      3 Comments on TobyMac – Eye On It

Het vijfde studioalbum Eye On It van TobyMac is om van te smullen, toch ben ik kritisch ondanks de plezierige luisterbeurten van alweer een knaller. Opener Mewithoutyou is funky, ondanks de weinig originele naam. Er is al jarenlang een gelijknamige christelijke rockband. Steal My Show is een TobyMac signature song. Een ‘this is your captain speaking’ intro bij dit R&B nummer, waarin nog wat verwijzingen naar DiverseCity te horen zijn. De titelrock grijpt naar dance / dubstep. Een moddervette  beat, vocoders uit de kast en een hele hoop andere electronica. Lecrae is te gast op Forgiveness. We zondigen allemaal, dus hebben ook allemaal vergeving nodig.

Speak Life zit qua arrangement tussen de voorgaande tracks in. Blanca van Group 1 Crew zingt mee op het vlotte en met distorted guitars doorspekte Unstoppable. Ik vond de muziek erg op Owl City‘s Shooting Star lijken. Een piano intro bij Lose Myself, dat luchtiger klinkt en veel weg heeft van Toes van Lights. Op de moderne mainstream radiohits geënte liedjes dus. Family is eindelijk een ballad.

Thankful For You start losjes met een funky gitaar, alsof Newworldson bij Toby te gast is. Soulful en liefdevol is Made for Me, waarna zoonlief bedelt om een Mac in Mac Daddy. Jamie Grace zingt mee op Favorite Song. Aardig, maar wel erg herkenbare sound.

Op de Deluxe versie zijn als extra’s opgenomen foto’s, een korte gesproken toelichting van Toby bij Mewithoutyou en 6 dance remixes. De Capital Kings remix van Mewithoutyou en Lose Myself zijn OK, de Telemitry Remix van Mewithoutyou zelfs nog beter. Steal My Show in Jack Shocklee Remix) is matig, relaxed klinkt Family (Jamie Moore Remix). LoudNClear Tru, ook door Telemitry geremixed kan ermee door. Eye On It verdient je aandacht!