Dark Matters – Fallen Feathers + Remixes

Het concept achter het in 2011 uitgebrachte album Fallen Feathers van het mystery project Dark Matters (onder contract bij Armin van Buuren‘s Armada Music) is hetzelfde als Above & Beyond‘s nevenproject Oceanlab (Sirens of the Sea) en het The Echoing Green zijspoor Pristina (Stars & Sirens). Een album met zoetgevooisde piano ballads, ambient soundscapes en dromerige zang van vrouwelijke vocalisten, zoals de Nederlandse Ana Criado, de Ierse singer/songwriter Neev Kennedy, Cathy Burton, Benjamin Winter, Tre Sheppard (100 Hours), Carol van Dyk (Bettie Serveert), Jessie Morgan en Denise Rivera. Breng vervolgens een remix album uit, waarbij de brave liedjes omgebouwd zijn tot vette dance tracks.

Voor liefhebbers van EDM is de samenwerking van producers als Disfunktion, Dabruck & Klein, Sick Individuals, 16 Bit Lolitas, Eximinds, Sebastian Brandt, Beat Service (aka  DJ Madis Sillamo), Jorn van Deynhoven hebben Dark Matters een nieuwe vernislaag gegeven met het 22 juni via Beatport.com en 20 juli via andere kanalen uitgebrachte The Remixes als resultaat.

Van The Real You vind je de Paul Keeley, Dubvision en Jorn van Deynhoven remix, Carol Lee’s Perfectly Still is er in de Disfunktion Remix. Loneliness Won’t Leave Me Alone heeft 2 remixes van Sebastian Brandt. Van de andere tracks zijn telkens 1 mix gemaakt. Muzikaal reikt het van fraaie soundscapes in de Adrien Aubrun ambient remix van Together, Above & Beyond achtige trance in The Quest of a Dream (Dabruck Klein remix) tot stampende trance in Paul Webster remix’s van dezelfde track. Ik vond zelf verder vermeldenswaard de Store N Forward remix van Weave a Dream, de Beat Service remix Shogun remixes van The Perfect Lie en de SickIndividuals Vocal remix van I Don’t Believe in Miracles. Tot slot breng ik je de Sir Adrian Jibberdee remix van Take Me Home onder de aandacht.

Previews vind je op ArmadaMusic en hieronder.

http://www.youtube.com/watch?v=tF_KDAkDqjE