BlackBerry updates september 2012

      No Comments on BlackBerry updates september 2012
BlackBerry 10

Op de afgelopen week gehouden BlackBerry Jam in San Jose werd BlackBerry 10, het nieuwe OS voor RIM tablets en smartphones geïntroduceerd bij ontwikkelaars en analisten. BlackBerry 10 wordt begin 2013 gelanceerd op eerste smartphones. Enkele highlights:

  • ondersteuning voor virtuele en fysieke toetsenborden met intelligentie. Software raadt wat je wilt schrijven.
  • Flow-interface (naar achtergrond swipen van een applicatie) en Peek-functie (overzicht van alle notificaties).
  • native apps voor Facebook, Twitter, Foursquare en LinkedIN. Via de BlackBerry Hub, opvolger van Sociale feeds in OS7, kan men berichten, notificaties en tweets snel bekijken, zonder een nieuwe app te openen. BBM is vernieuwd.
  • een HTML5/CSS/JavaScript browser
  • Poorten van Android apps voor BlackBerry 10 is mogelijk.
  • AppWorld gaat naast apps en themes ook muziek, speelfilms en televisieprogramma’s aanbieden / verkopen.
  • via profielen is beheer op afstand mogelijk.
http://www.youtube.com/watch?v=zxhEsUBDboo
Talk to You Later 2.0

i-Mentalist ontwikkelde hun app Talk to You Later door naar versie 2.0. De functies uit de premium versie ($0.99) zijn nu ook in de ad-supported gratis versie beschikbaar. Met de app kun je als je niet gestoord wilt worden inkomende oproepen automatisch laten beantwoorden met een BlackBerry Messenger bericht, sms of andere notificatie. Desgewenst kun je de oproep-historie exporteren naar CSV.

Syncmate voor BlackBerry gebruikers met een Mac

Ben je niet heel blij met DesktopManager, kun je voor het synchroniseren van de PIM gegevens met je Mac je heil zoeken bij SyncMate van Eltima Software. Die is goed te fine tunen, wil met allerhande devices synchroniseren en ontdubbelen. Deïnstalleer wel eerst de BlackBerry Desktop Software download. Op één of andere wijze zit DTM SyncMate in de weg. Een volledige licentie is $40, maar je kunt de software gratis proberen.

 

Facebook for BlackBerry 3.2

In de half september vrijgegeven 3.2 versie van de Facebook app voor BlackBerry toestellen is het volgende gewijzigd en verbeterd:

  • Enhanced Birthday Feature: je kunt instellen hoe verjaardagen in je kalender geïntegreerd worden. Je kunt een dagelijkse reminder krijgen met de mogelijkheid direct een wall post van je vriend(in) te plaatsen.
  • Improved Event Management: op uitnodigingen kun je nu reageren, commentaar plaatsen bij een event, foto’s bekijken en de andere gasten zien.
  • Updated Navigation Grid: sneller schakelen tussen News Feed en Profile. Nieuwe iconen, waarbij de Profile icoon je profielfoto gebruikt.
Facebook Messenger
Op de valreep kwam in AppWorld de Facebook Messenger beschikbaar, waarmee je rechtstreeks kunt chatten met je Facebook vrienden, desgewenst foto erbij, groepsgesprek, e.d. Je kunt push notificaties instellen, zien wie je bericht heeft gezien.