BlackBerry PlayBook updates september 2012

OrganizeMe!

OrganizeMe! ($2.99) is een Springpad client voor PlayBook. Springpad is een populaire cloud service voor het organiseren, delen en bewaren van ideeën, links en andere brokken informatie. Je kunt Evernote en Google importeren. In de versie 2.0 is nieuw en gewijzigd:

  • incrementele synchronisatie ipv full sync
  • checklist items kunnen nu verplaatst worden
  • dialoogschermen zijn opnieuw vormgegeven
  • performance van zoekfunctie is verbeterd
  • ook offline kun je items maken en wijzigen
inLink

Afgezien van het sideloaden van de gepoorte Android LinkedIN app, is er nog altijd geen native LinkedIn client for the PlayBook. Natuurlijk kun je ook de in HTML5 opgemaakte website gebruiken. inLink is in het gat gesprongen.  Op basis van het BBUI.js framework is een BlackBerry 10 look and feel app gemaakt. Check inLink voor $1.99 in App World.

Nogago Maps

Nogago Maps (gratis) biedt de mogelijkheid je PlayBook als offline navigatiemiddel of POI zoekhulp te gebruiken. Door vooraf een account aan te maken op Nogago en de kaarten van de steden of gebieden te downloaden die je gaat bezoeken, kun je ter plekke zorgeloos je weg vinden, zonder te moeten zoeken naar hotspots of een mobiel dataabonnement in het buitenland. Nogago is er voor PlayBook of BlackBerry 10.

TubeMate helpt Youtube video’s offline te bekijken

TubeMate, een Android app om Youtube video’s te downloaden voor offline bekijken, is gepoort naar PlayBook formaat. Je kunt de .BAR oppikken en via bijvoorbeeld DPPB sideloaden op je PlayBook.

Files & Folders 5.0

Van File Explorer for PlayBook (stamt nog uit de begindagen van het tablet, je moet toch wat hebben voor bestandsbeheer) ben ik onlangs zelf overgestapt op Files & Folders. Aanleiding was het gemis aan een goede integratie met Dropbox en Google Drive. Files & Folders kost $2.99, maar biedt veel extra’s. Vervolgens werd versie 5.0 uitgebracht met extra verbeteringen:

  • ondersteuning voor SkyDrive, Office WebApps en Office365.
  • verbeterde ondersteuning voor Google Drive, inclusief de shared folders.
  • op BlackBerry 10 gestylde iconen
  • mogelijkheid om zelf kleurenschema iun te stellen.
  • online handleiding
PlayEpub 1.8
In september heeft de maker van PlayEpub hard doorgewerkt. Van 1.8 zit ik inmiddels op 1.8.6. Adobe PDF bestanden kunnen nu ook gelezen worden, localisation is toegevoegd (ook Nederlands) en veel bugs opgelost. Downloaden kan in AppWorld.
WordPress 2.2.2 en 2.2.3

De 17 september uitgegeven versie 2.2.2 van WordPress for PlayBook gaat netter met afbeeldingen en statistieken om. Dat nu Zweeds, Hongaars, Catalaans en Koreaans wordt ondersteund, zal je minder boeien. Op 25 september kwam alweer versie 2.2.3 uit, zonder change log.

Need for Speed Underground 2.3

Het standaard met PlayBook OS meegeïnstalleerde Need for Speed Underground is 25 september geüpgrade naar versie 2.3. Geen change log, wel 300MB groot opnieuw. De aanpassingen zullen dus wel her en der in de software zitten.