Tiff Lacey – ¡ViVA!

      No Comments on Tiff Lacey – ¡ViVA!

Een jaar geleden bracht de Engelse singer/songwriter Tiff Lacey haar laatste album ¡Viva! uit via Loverush Digital. De combinatie singer/songwriter en vocal trance / pop is onverwacht, maar Tiff schrijft bijna alles zelf. Op een of andere manier heb ik in 2011 het album niet voorbij zien komen. Dat maak ik graag goed. De 18 nummers werden geproduceerd door George PopaMatt BukovskiNick Murray en Loverush UK!. Het album opent met de Tbass (de artiestennaam van George Popa) club remix radio edit van de Spaanstalige titeltrack.

Nick Murray werkte met Tiff Lacey samen voor de vocal trance liedjes Falling At Your Feet en Play Pretend. Mark Loverush en partner Kinky Roland, samen onder de naam Loverush UK! werkend, produceerden het dromerige, maar op dansbaar tempo geschreven Wilderness.

De ingetogen pianoballad Sweetest Pain is schoon. Matt Bukovski produceerde het zwierende Speak Your Name, opnieuw een ballad. Lacey’s Franstalige versie van de aria La Habanera uit de opera Carmen van George Bizet doet de klassieker geen afbreuk. Ilan Bluestone produceerde de progressive house in Better Than Before. Lacey’s vriend Paul Stevens schreef samen met haar de pianoballad Leap Of Faith. In april 2012 werd de videoclip bij de ballad Speak Your Name uitgebracht. Mother To Daughter is andermaal een pianoballad. In de ballad B4U is een hoofdrol voor strijkers en percussie weggelegd. Spaanse gitaar is uit de kast in de ballad The Road.

De scheidslijn is niet alleen ballads versus vocal trance. Damocles is min of meer gewone pop, hoewel de melodielijn en dromerige zang van Tiff wel uitnodigt remixes te maken. Take Me Away is een dance track, zoals ook Kylie Minogue die aflevert. De Tbass remix van Sweetest Pain en 2 dansbare mixen van ¡ViVA! sluiten af. Eigenzinnige, maar goed uitpakkende combinatie op dit eerste solo-album van Tiff Lacey.