States – Room To Run

      No Comments on States – Room To Run

De gitaarrockband States scoorde een contract bij Tooth & Nail Records en zodoende werd hun 2011 Room to Run voorzien van een andere hoes en 19 juni 2012 opnieuw uitgebracht. De groep bestaat uit voormalige  Copeland leden en voormalig Lydia toetseniste Mindy White die in States ook de zang voor haar rekening neemt. De ambitie om als Hayley Williams van Paramore te klinken, is overduidelijk in Captivating Me en Everlasting. De inzet van synths geeft toch een eigen geluid, dat overigens pas in Right or Not wat meer uit de verf komt in deze Aaron Sprinkle productie. Fans van Manic Street Preachers zullen er ook mee uit de voeten kunnen.

http://www.youtube.com/watch?v=sJH4zPyFKTg

Lekkere wave rock in Versus the Mirror en gitaarpop in As Good As It Gets. Can’t Explain en Generation zitten weer tegen Paramore aan. Waiting (For Too Long) heeft weer wat meer toetsen aan boord om ook in voorgaand rijtje te passen. Afsluiter Follow It Home hoort er echter wel bij. Zeer gemenge gevoelens bij dit album. Leuke muziek, maar liever een volgend echt Paramore album. Oordeel zelf.