Peter Heppner – My Heart Of Stone

Peter Heppner, jarenlang de helft van de Duitse synthpop band Wolfsheim, werkte het afgelopen decennium vooral mee aan een aantal liedjes van Christopher von Deylen alias Schiller (I Feel You en Dream of You),  Paul Van Dyk (Wir Sind Wir), Mila Mar & Kim Sanders (Culture Beat) (Aus Gold) en Nena (Haus der 3 Sonnen). In 2008 brak hij met Wolfsheim maat Markus Reinhardt en bracht hij Solo uit. In mei 2012 kwam zijn 2e soloalbum My Heart of Stone uit. Toetsen en programmeerwerk werd verzorgd door Dirk RiegnerLothar Manteuffel en Thommy Hein. Strijkwerk van Rodrigo ReichelStefan Pintev en Boris Matchin vullen de tracks aan.

Op de eerste schijf staat het concept album, van de instrumentale Prologue naar Give Us What We Need (Truth Is Not The Key). De gelijkenissen met het oude Wolfsheim en de genoemde samenwerkingen zullen je niet voor verrassingen stellen. Mid-tempo meezingen en -zwaaien kan in Meine Welt. Dochters Carla en Jule doen mee in het achtergrondkoor. Kim Sanders zingt het duet Deserve To Be Alone. Na het anderhalve minuut durende ambient intermezzo Penombre Islandaise is God Smoked ’80s synthpop. Whenever I Miss You is opnieuw mid-tempo. Na de instrumental D’antan werpt I Won’t Give Up je weer terug in de piano/synthpop van weleer, één van de opvallend goede tracks. Een trage piano, analoge synths en arpeggio’s maken A Love Divine tot een ingetogen dark synth ballad. Letter From Africa herpakt het tempo. Na de instrumental Au Large krijg je nog de ballad Noch Nicht Soweit en het wat opener Cry Tonight, waarna een Epilogue volgt. De Kids Edit met opnieuw Carla en Jule van Meine Welt mocht er ook nog op.

De tweede CD in de deluxe editie is een handreiking naar trouwe fans en nieuwe belangstellenden. De liedjes uit de afgelopen jaren die het gemaakt hebben, maar tegenwoordig lastig te koop zijn, vind je terug. Van Reach For The Stars (origineel uit 1992 met Girls Under Glass), de 2005 versie van Hörst Du Mein Rufen, de radio edit van Die Flut en Wir Sind Wir en de single versie van Glasgarten, het met Goethes Erben gemaakte project. miLù’ en Kim Sanders hielpen Peter Heppner met de single Aus Gold dat op miLù’s album No Future In Gold (2005) verscheen.  De vette danceable track Vielleicht (met Alvarez) en Vorbei van Solo, maar ook een nieuwe versie van het duet met Nena, Haus der Drei SonnenGenau Entgegengesetzt (het dark synth gevoel met Joachim Witt) en het EK Voetbal anthem Alles Klar! (Lied Fur Wettkampfe) ,maakt het wel héél compleet.