Color Theory – Adjustments pt.1

      4 Comments on Color Theory – Adjustments pt.1

Adjustments Pt. 1 bevat anders dan de titel doet vermoeden nieuw materiaal van synthpop act Brian Hazard alias Color Theory. Vijf nieuwe songs en remixes van die liedjes als deel 1 van een drieluik, dat in de loop van dit jaar uitgebracht wordt als aanloop naar een volledig nieuw album, waar de 10-11 meest gewaardeerde liedjes op zullen komen. Trouwe fans hebben op deze manier natuurlijk wel de volledige set liedjes en mogen reageren en aanmoedigen om hun favorieten kenbaar te maken. Dave Pasciuto / DavPunk verzorgde de covers. Op de 12 juni uitgebrachte eerste serie Adjustments opent What You Said in up-tempo pop.

De moddervette arpeggio nodigt uit om gebruikt te worden in de remix. In de de Matt Mancid remix staan de beat en het sprankelende pianospel als een forse bridge voorop. Het 3:40 origineel wordt zo een 7:48 mix. Op het pianopop liedje Drive You Home hoor je Michelle Hazard in de achtergrondzang. De Robots with Rayguns Mix gooit er een funky disco beat tegenaan. Het komt de dansbaarheid uiteraard ten goede. De vocoder is overdone. De lengte blijft met 4:34 beperkt. Ergens tussen de 70’s en 80’s zit de klankkleur in het fraaie¬†Slot Machine. De Diskodiktator Remix leunt nog wat nadrukkelijker op prehistorische synth sounds.

A Slip of the Finger (“I am an outcast and it suits me fine…”) is een luisterliedje in het origineel, dat wisselt tussen pianopop en een synthpop thema. De Adam Gubman remix is puntig en fris. That zet de percussie in het begin zo, dat beide oren afwisselend getracteerd worden. Mid-tempo soundscape. De remix van Neil Delta is zowaar een halve minuut korter dan het origineel. De blips en beeps wedijveren er met de piano. Hieronder kun je zelf luisteren en het album direct bij Brian aanschaffen.