BlackBerry PlayBook updates augustus 2012

OS 2.0.1.668….RIP

Op 2 augustus werd OS 2.0.1.668 vrijgegeven, niet de 2.1 update waarop menigeen wachtte, maar toch. In de begeleidende tekst bij de update meldingen van verbeteringen rond e-mail, adresboek, agenda en Bridge. Verder lijken wifi connecties beter te werken, apps en de browser sneller te laden. 318MB download en een verplichte herstart, maar dan ben je weer bij. Eén van de redenen voor de update was het willen oplossen van een kwetsbaarheid in de Flash player. Wat na het downloaden en installeren echter bleek, dat video’s met Youtube juist niet meer af te spelen waren, evenmin als het beluisteren van internet radio via Nobex of NL Radio. RIM zelft heeft vóór 6 augustus het software pakket daarom weer teruggetrokken.

SoundNine

Een echte SoundCloud client voor PlayBook. De gratis native app SoundNine is goed geïntegreerd in het OS, biedt een mooie UI om door de artiesten en liederen op SoundCloud te bladeren, naar de streaming audio tracks te luisteren, gebruikers te volgen. In een volgende versie wordt het mogelijk tracks te liken, te delen via Twitter of Facebook en zelf tracks op te nemen. Net als op soundcloud.com kun je je aanmelden met je Facebook credentials of een eigen SoundCloud account. Je kunt zoeken op tracks, artiesten en albums. Voeg je ze toe aan je Likes, dan kun je via de Feed een afspeellijst van tracks beluisteren. Je kunt ook op avontuur gaan via Latest en Hot.

PC Keyboard

Het blijft wonderlijk dat programmeurs met apps komen voor de bediening van je pc door een tablet, of juist andersom. Als m’n tablet gebruikt wordt, ben ik weg van de pc, maar goed. PC Keyboard maakt het voor $0.99 mogelijk via het toetsenbord van je pc de PlayBook te bedienen.

IM+ for PlayBook

Hoewel nog een Android port, is de populaire multi-protocol instant messaging app IM+ nu ook voor PlayBook beschikbaar. In de gratis versie is nog geen Skype ondersteuning aangebracht, wel in de Pro versie. Je vrienden op Facebook, MSN/Live Messenger, Google Talk, Yahoo!, AIM/iChat, ICQ, RenRen, Jabber, mig33, SINA Weibo, Fetion, Mamba.Ru, VKontakte, Yandex IM, Odnoklassniki.Ru en Mail.Ru Agent heb je in één applicatie. Daarmee kun je:
– berichten, foto’s en voice boodschappen lezen en ontvangen
– group chats in MSN, AIM, ICQ houden
– Chat history bijhouden
– desgewenst per service meerdere accounts bedienen.