Vierdaagse Apeldoorn 2012 – 40km wandelen dag 4

De laatste dag van de Vierdaagse Apeldoorn ging richting Ugchelen, Woeste Hoeve en Hoenderloo. Deze dag kenmerkte zich door een doorlopend spelletje muts op-muts af, ofwel continu regen.

Eerst ‘s morgens een nieuwe startkaart scoren. Ik was #3 vanochtend die z’n broek gisteren toch maar had uitgewassen….met startkaart. Snel verholpen, regenkleding aan, paraplu uitgeklapt en weer van start.

De verzorginsgwagens waren ditmaal opgesteld bij Koppelsprengen, Ugchelen. Vervolgens ging de route langs Van der Valk De Cantharel, door de maïsvelden, de heide en bospaden. Op een gegeven moment boeit de regen echt niet meer en maak je je ook geen zorgen meer over modder op je schoenen. Wat me gelukkig ook meeviel was de pijn op de laatste etappe. Via de Wapenberg en de bossen van Bruggelen door naar Parc Spelderholt.

Op camping Het Lierderholt was een rustplaats in het restaurant Lierderhoeve ingericht. Ook vandaag heb ik de anderhalf uur lopen, daarna rust aangehouden. In Hoenderloo kwam dat wel goed uit. Samen met andere wandelaars heb ik niet in het Dorpshuis, maar in de muziekkoepel ervoor geluncht. Langs de witte, en voor de wandelaars opengestelde, Heldringkerk en de panden van de Hoenderloo Groep terug. Zowel het Marskramerpad (onderdeel van de Europese wandelroute E11), Trekvogelpad als het Jagerspad gaan langs dezelfde bospaden.
<set_tag=”4daagseapeldoorn2012dag4″>
Voor de laatste 15km terug kwamen al snel de 20 en 30km wandelaars erbij.

Vanaf de 2e doorkomst bij de verzorgingswagen Koppelsprengen was er geen kans meer om van honger en dorst om te komen: gratis broodje kaas, blok kaas, worst, Aquarius en drop. Langs de weg in Ugchelen en Apeldoorn veel publiek om de lopers in te halen. Zij in net te nette kleren, wij als verzopen katten. M’n eigen vrouw en kinderen vonden het te ver om “even” naar Apeldoorn te rijden; de zonnebloemen wachtten thuis op m’n bureau.

Bij Victoria Boys kon ik wel een medaille in ontvangst nemen, een tastbaar aandenken aan mijn eerste volledige Vierdaagse (4x40km). Het viel me mee, dus komt er zeker nog eens een Vierdaagse. Tips voor plaatsen zijn welkom.


En van de organisatie weer een videoverslag
http://vimeo.com/45731476
Al m’n Vierdaagse Apeldoorn 2012 foto’s op de kaart gezet: