Vierdaagse Apeldoorn 2012 – 40km wandelen dag 3

De 3e dag op de Vierdaagse Apeldoorn ging richting Assel, Hoog-Buurlo, Radio Kootwijk, Assel en Hoog Soeren. De weersverwachtingen voor de ochtend waren slecht, de wandelaars echter goedgemutst. De dubbele regenboog op de A28 van Nieuwleusen naar Zwolle was een bezienswaardigheid. Wel opletten!

Door het Orderbos, over het spoor eerst richting Assel, zonder het dorp zelf aan te doen, maar wel bij de schaapskooi in Hoog-Buurlo langs te gaan. Vóór 9u regende het al zo hard, dat de regenjas aan moest en de rugzak onder zeil.

Goed nieuws voor collega Wim Wensink, op de dag dat Automatisering Gids meldt, dat Capgemini bij een turnaround banen schrapt. Eerder ook een Wending, maar dan een ontwenningscentrum van het Leger des Heils. Misschien vangen ze er zaterdag ook wel verslaafde wandelaars op.

Bij Radio Kootwijk begon het ook weer droog te worden, verderop op de heide zelfs zonnig, zodat het natte spul weer kon opdrogen.

Leuk gezicht hoe de wandelaars weer uit hun regenkloffie kruipen, vrolijker worden en beginnen te praten. Opnieuw een regenboog, maar dan van een medechristen die het niet alleen bij woorden en daden hield, maar zowel een hoog opgeheven Er is hoop vlag (met regenboog logo) als een ‘Wij zijn meer dan overwinnaars” vlag voerde.
<set_tag=”4daagseapeldoorndag3″>
Het terras bij vakantiepark De Berkenhorst in Kootwijk zat gezellig vol. Meer rustmogelijkheden waren er bij Eethuis Halte Assel in Assel en bij onder meer Pannenkoekenhuis Berg en Dal in Hoog Soeren. Jammer voor de uitbaters, maar mijn ritme van om het anderhalf uur wandelen een korte rust nemen, paste niet bij deze plekken.

De route voerde door bos en hei, over ontelbaar veel modderpaden, takken en asfalt, gras en stenen terug naar het Asselsepad. Hoop doet leven, want dat betekende nog maar zo’n 5km te gaan naar Victoria Boys. Het tempoverschil met voornamelijk de 20km lopers is zo groot, dat de laatste kilometers vooral inhouden was en niet te opvallend lachen om paniek als “Duw ons niet de berg af”. Even voor half drie zit het er op voor vandaag.


Het complete traject vind je op SportyPal. Het loggen met de GPS ging vandaag helemaal goed. Thuisgekomen mochten de wandelschoenen in de zon drogen. Ik had m’n benen stijver verwacht, hoewel ik in de auto wel meteen Perskindol heb gesmeerd.
Van de organisatie tenslotte nog een videoimpressie van de 3e dag.
http://vimeo.com/45660777