Vierdaagse Apeldoorn 2012 – 40km wandelen dag 2

Vandaag op de 2e dag van de Vierdaagse Apeldoorn ging de 40km route via Hoog Soeren en Uddel naar Elspeet en retour. 40+ kilometers bleek gaandeweg. In het programmaboekje stond voor vandaag 43,2km aangegeven. Met de Sportlaan van en naar de parkeerplaats komt daar ruim een kilometer bij. Genoeg voor de voeten dus. ‘s Ochtends was ik een kwartier eerder opgestaan om om 7u te kunnen starten.

Aanvankelijk dacht ik geen fix op de GPS logger te hebben en had ik Endomondo op m’n BlackBerry aan het loggen gezet. Toen ik na bijna 5km lopen toch beide lampjes van de GPS logger zag knipperen, vertrouwde ik de iGOTQ weer. Thuisgekomen bleek wel het hele traject gelogd te zijn, zij het dat de moeite van het vinden van een GPS signaal in het Orderbos zichtbaar was.

De verzorginsgwagen tegenover de Echoput in Hoog Soeren trok ‘s morgens al veel belangstelling, zodat de groep lopers aardig uitdunde. De volgende post bij v.v. Prins Bernhard in Uddel had lange stukken langs de heide vóór zich, inclusief ontoegankelijke percelen, omdat de EOD er letterlijk opruiming hield.

Onderweg van een medewandelaar nog de tip gekregen om de Vierdaagse in Diever te doen. Ik loop er ‘s winters regelmatig één of meer winterkwartet wandelingen. Eind mei 2013 mogelijk dus de vierdaagse. Vanuit Odoorn kun je trouwens in het Hemelvaartsweekend een vierdaagse lopen. Gunstig voor de verlofdagen. Het was op een enkele spetter bij Uddel na compleet droog ondanks de dreigende luchten.

De terugweg via vv. Prins Bernhard Uddel, het verzorgingspunt bij de Echoput liet vooral bij het samenkomen met de andere afstanden de enorme tempoverschillen en condities van de deelnemers zien.

 

Het aantal uitvallers gisteren viel me mee, maar ik ben benieuwd naar de statistieken morgen. Ik wil je een aantal  leuke uitspraken van vrouwelijke deelnemers van vandaag niet onthouden:

  • heel apart, ik kon helemaal niet pinnen bij het verzorgingspunt! Dom eigenlijk, dat we voor de 2e dag op rij in het bos lopen, terwijl we ook samen een dag kunnen gaan winkelen!
  • tjonge, dat is mijn tempo bij hardlopen (in reactie op het zien van een snelwandelaar)
  • werkende mensen, die moeten zelfs vrije dagen opnemen om de Vierdaagse te kunnen lopen


Benieuwd hoe het morgen gaat.


Tot slot van de organisatie een videoimpressie van vandaag.
http://vimeo.com/45595736