Trijntje Oosterhuis – Wrecks We Adore

Wrecks We Adore is de 4e release van Trijntje Oosterhuis (1973) vlot na kerstalbum This Is The Season (2010), jazzplaat Sundays In New York (2011) en verzamelaar We’ve Only Just Begun (2011). Het nieuwe studioalbum is Trijntjes 1e studioalbum met nieuw materiaal sinds See You As I Do (2005). Componiste van de liedjes is echter Anouk. Met producers Tore Johansson en Martin Gjerstad (die Anouks For Bitter Or Worse (2009) en To Get Her Together (2011) verzorgden) levert dit op een aantal momenten (We Are Gold, In Time) wel heel erg een Anouk album in Trijntje Oosterhuis jasje op. De productieve Oosterhuis moet het duidelijk meer van haar zangtalent hebben in de 10 soul/popdeuntjes.

Van de mid-tempo opener Better Think Twice, het swingende orgel onder het funky  Happiness de soulballad What About My Heart. Na het aardige We Are Gold is You Own My Heart opnieuw een ballad. Het achtergrondkoor had wat enthousiaster mogen klinken. Nothing At All klinkt voorzichtig. Knocked Out en I Ain’t Going Nowhere zijn betere R&B die het live uitgevoerd goed zullen doen. In de afsluiter One Step Away From Coming Home is het orgel terug. Over het algemeen ben ik niet wild enthousiast over Wrecks We Adore. Ik mis de power, de uithalen, een band die zich geeft. Toch draai ik het album met plezier nog eens.