Newworldson – Rebel Transmission

Met Rebel Transmission eert de Canadese band Newworldson de christelijke radiomakers die al decennia lang het medium gebruiken om het evangelie te verspreiden. Joel Parisien heeft met z’n band op hun 3e album een uitgekiende dosis R&B, gospel, jaren ’80 pop, jazz en Motown sound voor je. Dansschoenen aan! Pop/rocker Radio Ghost Town en Homeless Child swingen. Eenmaal gered door God mogen we ons geadopteerd weten door onze hemelse Vader. De eerste single Learning to Be The Light is een jazzy  pianopop song in de stijl van Jimmy Needham of Chris Rice rond Mattheüs 5:14 “Jullie zijn het licht van de wereld. Een stad op een berg kan niet verborgen blijven.” Funk en jazz in het vlotte 5,6,7,8. Human beat box en percussie geven extra sfeer aan de doo-wop in Old Time Religion.

Up-tempo Jazzy pianopop in het lichtvoetige Selah, een oproep God te prijzen om Zijn werk. “Once upon a time there was a mean old man Used to fall asleep beside a garbage can Then somebody said he met the Holy Dove
Now you never met someone so filled with love” 
Psalmteksten over de val van de machthebbers klinken vrolijk in Son of Man. De ballad Southern Cross wisselt het jazzy gospelsong Sweet Grace. Today is een radio popballad in de vorm van een gebed. Afsluiter (You make me) Shake Holy Spirit duikt terug de funk in met complimenten aan de gitarist en blazer. Newworldson heeft Flevofestival al diverse keren op z’n kop gezet. Rebel Transmission is in dat licht een waardige opvolger van Salvation Station (2010) en Newworldson (2010). Afwisselend, kwalitatief goed verzorgd en ondanks de soms wat simpele teksten verantwoord entertainment.