Kees Kraayenoord – Running Into Love

Drie jaar na Letting Go heeft Kees Kraayenoord met Running Into Love een nieuw Engelstalig album uitgebracht: Running Into Love, zijn 9e plaat in totaal sinds z’n This Is My Cry debuut uit 2003. Internationale distributie is dan natuurlijk veel makkelijker, dan in het Nederlands alleen hier kerken en podia te kunnen bespelen. Er is een heuse eerste single The Saviour’s Song (met Tim Hughes geschreven) inclusief  videoclip uitgebracht.  Voor de opnames trok de band van Kees naar de Engelse ICC studio’s in Eastborne, waar eerder ook Delirious? albums opnamen. De CD is gemastered in Abbey Road Studios (die van de The Beatles, U2 en recent nog Israel Houghton). Kees werkte voor het album samen met songwriters / aanbiddingsleiders als Tim Hughes, Martin Smith en Matt Maher. Muzikanten als Paul Evans (drummer Delirious?) en Mark Prentice (bassist Matt Redman en Tim Hughes) speelden hun partijen in. Het album opent met het rockende Only You Can Save. Wide Open Spaces zet door, maar trekt aan het eind van de 4 minuten wel heel lang door. Eerder stoppen was mooier. Adopted als beeld van aanname door God van ons gelovigen, maar geheid ook een bruggetje om de endorsement van World Vision kracht bij te zetten.

Ruler Over All Creation werd eerder in het Nederlands door Matthijn Buwalda geschreven en staat als Heerser over alle dingen als #672 in Opwekkingsliederen. Oh What A Mystery stond op de Waarom Kerst 2011 CD. De nieuwe versie is een fraai duet met Chris McClarney geworden. We See Your Cross is een duet met Cathy Burton. Al Gordon schreef met Kees de titeltrack. Wat Kingsway voor ogen heeft met tracks als You make everything new, We Are On Our Way (When the King arrives) en There’s Beauty in This Place (Abba Father) is wereldwijd in kerken en kringen laten zingen. We zullen zien hoever “onze” Kees met z’n lofliederen komt.