Dash Berlin – #musicislife

Dash Berlin, de artiestennaam van de in 1979 in Den Haag geboren Jeff X. Sutorius, heeft samen met Eelke Kalberg en Sebastiaan Molijn een 2e studioalbum, #musicislife vol nieuwe vocal trance samenwerkingen. Het debuutalbum The New Daylight maakte van Dash Berlin één van de snelst dance acts met hits als Waiting, ‘Till The Sky Falls Down en Man On The Run. Verwachtingen dus voor #musicislife. In de opener en single Better Half of Me zingt Jonathan Mendelsohn. Jonathan keert later terug in World Falls Apart. De Australische Emma Hewitt is de zangeres op het ook als single uitgebrachte Disarm Yourself en het compact klinkende Like Spinning Plates. Chris Madin zingt op Silence In Your Heart en Fool For Life. De Duitse producer ATB werkt met Dash Berlin samen op de single Apollo Road. Qua aanpak duidelijk anders dan de eerste 3 nummers, met 7 minuten behoorlijk uitgesponnen instrumental met vettige synth loops. Zangeres Sarah Howells maakt de single Go It Alone tot een wegdroom hit, lekker voor in de auto.

Kate Walsh imponeert minder in het meer-van-hetzelfde When You Were Around. Shogun (Royal Headache) hoor je in het stampende Callisto en Shanokee in Surrender, Hoyaa in het als anthem bedoelde Aviation. Onnodig langgerekte aanloop van ruim 2 minuten naar de piano loop om na een volle minuut een break te nemen en met beats door te starten. Afsluiter Man on the Skyfire brengt Cerf, Jaren, Mitiska en Shogun bij Dash Berlin. Deze bonus track ontstond tijdens de A State Of Trance 550 concerten in Rusland en Miami. Voor fans van Oceanlab, Above & Beyond en Armin van Buuren is dit goed te verteren.