Children 18:3 – On The Run

Children 18:3‘s nieuwe album On The Run werd afgelopen december bij het optreden van de punkrockers op Christmas Rock Night al aangekondigd. Producer Travis Wyrick (P.O.D., Disciple, Superchic[k], Pillar) zorgde niet voor een verschuiving naar metal, maar liet broers David Laurence (zang, gitaar), Seth Aaron (drums) en zus Lee Marie Hostetter (zang, bas) muzikaal goed uit de verf komen en de groei sinds Rain’s A Comin‘ verzilveren. Opener Moment To Moment en Bandits zetten de vaart er direct in. “Turning water into alcohol” (Bandits) klinkt ondeugender dan “Water you turned into wine” in Our God (Chris Tomlin), maar de strekking is gelijk. Voor de power rock We’ll Never Say Goodbye, een ode aan de ook weer voorbij gaande zomer, is Lee Marie aan de microfoon te vinden. De meid kan zowel op hoge als lagere snelheid prima zingen!

De punk rock in What About Justice? klinkt lekker ruw. In gedachten zie je fans al meebrullen. Ook Jenny zit goed in elkaar. Met Always On The Run gaat het even rustiger aan, zonder te vervelen. I Tried To Do The Right Thing, Holding On en Why Are You Afraid of the Dark? houden het boeiend. Gods bescherming hebben we allemaal nodig. De titeltrack is in-your-face puntige rock. Het dozijn sluit af met All In Your Head (Switchfoot als in Selling the News, maar dan feller) en het maar anderhalve minuut durende visitekaartje van drummer Seth Drifter.