Cheri Keaggy – So I Can Tell

Van de Dove Award-winnares, singer/songwriter Cheri Keaggy (inderdaad, aangetrouwde nicht van de legendarische gitarist en singer/songwriter Phil Keaggy) recenseerde ik in 1996 My Faith Will Stay. Na Child of the Father (1994) was dat een softpopalbum. Daarna heb ik jarenlang niets meer gehoord van en over Cheri, hoewel ze What Matters Most (1997), There Is Joy in The Lord (1999) uitbracht om erna een aantal jaren van het muzikale radarscherm te verdwijnen. In 2006 werd een The Very Best of uitgebracht, het afscheid van Sparrow Records. In 2007 ging ze independent en bracht Because He First Loved Us uit. Nu 5 jaar later, is So I Can Tell uitgefinancierd met Kickstarter.

Haar huwelijk met haar Highschool geliefde Eddie Keaggy (de volle neef van) eindigde na 23 jaar in een scheiding met alle ellende van verplicht verhuizen en opnieuw een plek in de wereld vinden daarbij. Nu voelde Keaggy zich geroepen om met haar belevenissen, maar vooral getuigenis van Gods trouw in onzekere tijden, naar buiten te komen met een beauty from ashes serie liedjes.

Phil Keaggy begeleidde het schrijfproject. Scott Dente (met z’n vrouw Christine bekend als Out of the Grey) en Ken Lewis (Global Genius Productions) produceerden het nieuwe album. Opener en titeltrack geeft direct de ingetogen, maar overtuigde Cheri Keaggy haar plek: “I have heard the truth, so I can tell.” There Will Be One Day is hoopvol, When You Where Jesus to Me oprecht. “Made it to church, though just barely there.” Hoe vaak stellen we medemensen niet teleur? Jezus Christus laat ons niet stikken!

De power ballad Starting a New Year Today om de eerste verjaardag als gescheiden vrouw te “vieren” houdt de kwaliteit van de akoestisch getinte liedjes, maar brengt de extra kracht om niet te verzanden in meer van hetzelfde. one-year anniversary of her divorce. Country als stijl met ukulele onder Air, Food & Water: dat geeft God minimaal. Wat heb je nog meer nodig? Het gebed en appèl aan God om Zijn almacht te laten zien, Hello, God, To Live Is Christ en Come To Me zijn pianoballads. Bind Me To You is een gebed om zich na het verliezen van de binding met een man aan God te koppelen. “Bind me to you, my Lord / Seal me against Your heart / This child is trembling here all by herself / Desperately clinging to nobody else.”

Romeinen 15 vers 13 (“Moge God, die ons hoop geeft, u in het geloof geheel en al vervullen met vreugde en vrede, zodat uw hoop overvloedig zal zijn door de kracht van de heilige Geest.”) inspireerde tot een gezamenlijk met het productieteam ingezongen gelijknamige zegenbede. Phil Keaggy mag op akoestisch gitaar afsluiten met de instrumental Postlude: Invitation to Hope. Luisterliedjes, persoonlijker dan ooit.