Alternatieven voor Xobni kopiëren of leggen andere focus

De e-mail en contactgegevens beheerder voor Microsoft Outlook en Gmail, Xobni heb ik al vaker besproken. Qua integratiemogelijkheden is recent nog wel het gadget voor Microsoft SkyDrive toegevoegd. En ja, er zijn clients voor BlackBerry, Android en iPhone. Wil je geen adresboek naast je standaard adresboek op je mobiel, dan heb je de Pro versie nodig. En die kost geld: $7.99 per maand, of $49.95 per jaar.

Er zijn ook alternatieven, maar die leggen de focus op e-mail. Gist is overgenomen door BlackBerry maker RIM en heeft zo ook z’n zwakke punten. Rapportive werd in februari door LinkedIN ingelijfd. Ontwikkelingen hier staan stil.

Live Inbox

Opvallend is de rip-off Live Inbox wel. De makers zetten zich expliciet af tegen het Evil Xobni en verkopen hun product na een 30-dagen gratis uitprobeerversie voor “slechts” $29.95. Huidige Xobni gebruikers kunnen met de  coupon code ByeXobni 30% korting krijgen.

Live Inbox biedt een sterk op Xobni gelijkende interface, widgets, maar beperken zich tot Outlook only in een beter met het Microsoft mailprogramma geïntegreerd programma. Dus geen mobiele clients, geen synchronisatie van gegevens via cloud servers.

Lookeen

Het Duitse Lookeen presenteert zich als e-mailzoek oplossing en ondersteunt Outlook 2003, 2007 en 2010. Het is ook als Desktop Search te gebruiken. Mobiele clients of contactpersonen centraal stellen zijn er niet bij. Een standaardeditie kost €60.

http://www.youtube.com/watch?v=RuRea7kZtoI

Taglocity

Taglocity poogt met hun product Outlook te voorzien van de label kracht van Gmail. Focus ligt op e-mail, het terugvinden ervan door de kenniswerker met z’n contacten. Tagging op allerhande manieren, goeddeels al automatisch. Een 30-dagen versie is gratis. Kopen kan voor $20.

PowerInbox

De makers van PowerInbox stellen de volgende generatie e-mail te verzorgen. Je inbox wordt een app platform, zodat je vanuit je e-mailbericht kunt shoppen, tweeten, reageren, etc. Hieronder een uitleg:

De PowerApps kunnen in een zijbalk, in je e-mailbericht of in het opstelscherm voor een bericht actief zijn. Voorbeelden zijn apps voor Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIN, Groupon, Youtube en Vimeo. Daarmee lijken ze wel op de gadgets die Xobni ook in je mails kan activeren, maar ik heb uitgeschakeld.

Of je PowerInbox in je Outlook wilt laten komen, of via de browser wilt laten acteren in Gmail, Hotmail of Yahoo! Mail is aan jou. Apple Mail wordt nog niet ondersteund. Nieuwe Unified inbox oplossingen, zoals SMAK en Unified Inbox ondersteunen PowerInbox ook.