Alain Clark – Generation Love Revival

Eerdere albums van de 32-jarige Haarlemmer, Alain Clark zijn aan me voorbij gegaan. Voor Generation Love Revival maak ik een uitzondering. Hoewel een ‘echt’ 2012 album, heeft Clark gekozen voor een losse funk sound, die sterk doet denken aan Prince, Lenny Kravitz en Charlie Peacock, alsof de jaren ’90 nog maar net begonnen zijn. Compleet met orgeltje en geschuurde stem (Let Some Air In, Anything, I Got You On My Mind), gitaartjes (Best Friends, Nympho, Signal of Distress) en falsetzang (Get Your Savvy On). Het met hip-hop innovator Pete Philly geschreven titelnummer is up-tempo swingende funk. Clark produceerde dit album met het ritmetandem Steve Gadd en Pino Palladino.

De eerste single Let Some Air In en Two Hands (wat te doen met 2 handen? Aan het werk!) zijn lekker. Zwoel zijn ook zeker Bringing Me Love, het met rapper Elzhi geschreven Woman Inside You en Get Your Savvy On, tips voor volgende singles. Bij Release It zie je in gedachten het publiek al heen-en-weer stappen tijdens live-optredens. Fluitwerk vult hier het funky gitaarspel fris aan. Met maar liefst 16 tracks biedt Generation Love Revival waar voor je geld. Clark heeft de tijd, evenals zijn muzikanten, met een hoofdrol voor bassist Pablo Penton en gitarist Pablo Minoli. Slechts 4 nummers klokken minder dan 4 minuten. Mijn ervaring is, dat ik bij weinig nummers echt ‘wow’ riep, maar de plaat wel heel regelmatig draai.