Symbaloo helpt je internetleven beheren

In december 2010 verkende ik de ontwikkeling van applicaties vanuit het oude Startpagina concept, favorieten verzamelingen naar nieuwe initiatieven om je favoriete apps, sites en nieuwsbronnen bij elkaar te houden. Oplossingen met tabs, lijsten of blokjes. Denk aan de oude directories tot en met de tegels in Windows 8 of op je Windows Phone. Gisteren introduceerde Symbaloo.com een app voor iPhone en Android. Hiermee biedt het Nederlandse bedrijf als eerste een prettige oplossing voor het beheer van content en favorieten tussen PC, mobiel en tablets. Gebruikers kunnen hun content online in de cloud opslaan. Instellingen worden direct en automatisch gesynchroniseerd tussen alle apparaten.

Symbaloo is eind 2007 gelanceerd als de meest eenvoudige start op internet. Het bedrijf maakte in korte tijd een snelle ontwikkeling door tot een gemakkelijke oplossing voor het beheer en delen van visuele content. Je voegt eenvoudig je favoriete websites, youtube videos en nieuwsfeeds toe. Maar er zijn ook vele handige widgets waarmee direct gebruik kan worden gemaakt van eigen social media accounts. Symbaloo is met name populair binnen het onderwijs, dankzij de speciale SymbalooEDU editie in Nederland en Amerika. Onlangs is Symbaloo de 6 miljoen bezoeken per maand gepasseerd.

Symbaloo-ers delen hun thema pagina’s over bijvoorbeeld sport, vakantie of school. In de Webmix Gallery zijn al ruim 10.000 pagina’s toegevoegd.

Wens van de community

“We hebben de afgelopen periode veel energie ingestoken in product optimalisatie, onze onderwijsoplossing en de uitrol naar Amerika. De app stond hierna boven aan de wensenlijst van de community, en is ook voor een belangrijk deel samen ontwikkeld.”, aldus Sander Vessies van Symbaloo.

Automatisch synchroniseren

De belangrijkste voordelen van de applicatie zijn gemak, controle en tijdsbesparing. Zo staan alle favoriete links van de computer zonder ingewikkelde processen direct op de mobiel, en worden instellingen automatisch gesynchroniseerd. Wordt een blokje toegevoegd op de computer, dan staat deze direct in de Symbaloo app – en vice versa.

Beschikbaar voor Android en iPhone

De Symbaloo app is ontwikkeld voor zowel Android als iPhone en is in 5 talen beschikbaar. Downloaden is gratis, evenals het gebruik. De apps zijn in de basis identiek aan elkaar, al zijn er een aantal subtiele verschillen. Die zitten hem voornamelijk in de gebruikelijke menustructuur van beide besturingssystemen.

Omdat Apple blokjes met afgeronde hoekjes niet toestaat in apps, starten iPhone gebruikers met vierkante blokjes. Dit ligt niet in lijn met de blokjes op de webversie van Symbaloo, maar kan via een instelling in het menu gewijzigd worden naar het vertrouwde uiterlijk. In de Android app hebben de blokjes standaard afgeronde hoekjes.

Symbaloo wordt in de loop van de zomer ook verder geoptimaliseerd voor het gebruik op tablets.