Kevin Max – Fiefdom of Angels

Kevin Max, jarenlang 1/3 van dc talk is na de splitsing van de band muzikaal gezien wel het meest creatieve pad ingeslagen, waar TobyMac zich succesvol in de urban / hip hop scene heeft gehandhaafd en Michael Tait na een solocarrière in de rock zich alweer enkele jaren de voorman van pop/rockband Newsboys mag noemen.

Met 4 Grammy awards, 16 Dove Awards op zak trekt Kevin zich weinig aan van muzikale trends of top-40 noteringen. Zijn laatste muzikale project is Fiefdom of Angels, de soundtrack bij zijn in 2011 uitgebrachte gelijknamige graphic novel over de oorsprong van engelen en de oorlog in de hemelse gewesten. De soundtrack bestaat uit twee delen, waarvan de EP Side One nu uit is (gratis gepost op Noisetrade.com. Een teaser dus. Send Me An Angel, de debuutsingle uit 1983 van synthpop band Real Life klinkt in een soundtrack setting toch wel heel anders. End of The Beginning klinkt als liedjes op Stereotype B (2001). Shadowplay, een oudje van Joy Division, is behoorlijk duister. Queen maakte in 1980 Dragon Attack origineel en Muse leverde relatief recent in 2003 het Take a Bow. Max’s cover versies passen in de verhaallijn, leert je oudere muziek terugvinden en vragen om deel 2. Dat komt later in 2012 en zelfs een vinyl versie.

  • Kevin Max Fiefdom Of Angels Side One