Hawk Nelson – The Songs You’ve Already Heard

Het Canadese rockkwartet Hawk Nelson bracht 5 studioalbums uit, Letters to the President (2004), Smile It’s the End of the World (2006), Hawk Nelson is My Friend (2008), Live Life Loud (2009) en Crazy Love (2011). Daarnaast werd nog een EP Bring Em Out (2005), een kerst EP Gloria (2005), een anthology van de eerste 3 albums Hawkology in 2010, een akoestisch album The Light Sides (2011) en een Christmas EP (2011) uitgebracht. Als tussendoor, om bij de Revolve Tour 2012, de Rock and Worship Road Show 2012 en de Family Force 5 Christmas Tour toch wat merchandise te hebben, is de verzamelaar Songs You’ve Already Heard  uitgebracht. Inderdaad de liedjes die trouwe Hawk Nelson fans al kennen.

Eén uitzondering, de mid-tempo song The Meaning of Life. Van Hawk Nelson is My Friend vind je Friend Like That en Let’s Dance. Live Life Loud leverde alleen de titeltrack. Letters to the President is goed voor Every Little Thing, Letters to the President, Take Me, en California. Van Smile… staan Bring Em Out, The One Thing I Have Left, Everything You’ve Ever Wanted, Zero en The Show op de collectie, en van Crazy Love de titeltrack en Your Love is a Mystery. Jason Dunn, oprichter en voorman verlaat per 15 mei Hawk Nelson, om solo verder te gaan. Voorlopig heet diens met producer Steve Kravac (Blink 182, MxPx, Less Than Jake) opgenomen debuutalbum Abandon Progress. Hoewel de band 5 april nog de tour met Kutless annulleerde, meldde de band op hun website toch ook aan een nieuw album te werken. Dunn’s plaats wordt opgevuld door gitarist Jonathan Steingard die ook de zang voor zijn rekening gaat nemen.