Blijvertje Yammer breidt uit met tal van integraties en zoekmogelijkheden tot het ingelijfd wordt

In de afgelopen jaren zijn diverse alternatieven voor Twitter gestopt, zo niet het op messaging en conversaties binnen een organisatie gerichte Yammer. In november 2010 beschreef ik de enorme vlucht die Yammer in de achterliggende 2 jaar gemaakt heeft met Capgemini als goed voorbeeld van serieus gebruikt. De makers hebben niet stil gezeten.

Gevolgen overname OneDrum

OneDrum, een hulpmiddel dat desktop synchronisatie en integratie met Microsoft Office, is onlangs overgenomen door Yammer. Documenten kunnen zo via folders in Windows Verkenner gesynchroniseerd worden met folders in een Yammer groep. Denk aan een DropBox voor je Yammer groep. Net als in SharePoint zijn bestanden doorzoekbaar, op een andere computer te openen, te bewerken en weer te uploaden naar de server. Online collaboration krijgt met deze overname weer extra functionaliteit in Yammer.

http://vimeo.com/40128698

Universal Search, share nieuwe mobile support

De Universal Search lijkt op de zoekfunctie van SharePoint die het bedrijfsnetwerk, ook buiten de standaard bibliotheken van SharePoint zelf afstruint op zoek naar de informatie die je wilt. Zo kan Yammer ook putten uit  Salesforce, SAP, SharePoint, etc.

Yammer introduceerde in de lente release ook Premium groups. Beheerders hebben bij deze groepen meer mogelijkheden om moderatie toe te passen, limieten aan bestand uploads te wijzigen en privacy settings aan te passen.

Een Share knop is van Facebook en weblogs geleend. Je kunt nu een conversatie of koppeling met andere Yammer gebruikers delen, ook via e-mail.

Verder zijn de mobile clients voor iPhone en Android sterk verbeterd, zodat zoveel mogelijk van de online of via de desktop client beschikbare functies ook op je smartphone te gebruiken zijn.

Integratiemogelijkheden toegenomen

Nieuwe integratiemogelijkheden zijn gekomen: het CRM tool Microsoft Dynamics, Perks.com en UserVoice. Ook AffinityLive, het HR tool Subscribe-HR en de startup Senexx kunnen nu met Yammer overweg. Met Embed kunnen Yammer conversaties feeds in bestaande (web)applicaties, zoals een intranet worden ontsloten. Een nieuwe manier om conversaties te taggen en een integratie met MS Office 365 maken de lente compleet.

Yammer zelf overgenomen?

14 juni berichtte BusinessInsider, dat Microsoft in gesprek was met Yammer om de dienst voor $1 miljard over te nemen. Yammer is interessant voor Microsoft om toe te voegen aan hun portefeuille van corporate (intranet) tools als Communicator en Live Meeting en wellicht verder te integreren in Sharepoint, als tegenwicht voor IBM Conections.