BlackBerry updates juni 2012

RIM vooralsnog ongesplitst

Het kopiëren van geruchten in kranten en op weblogs, zoals vorige week massaal gebeurde op basis van suggesties van analist Mike Abramsky van RBC Dominion Securities, geeft de volwassenheid van bronnenonderzoek van betrokken schrijvers aan. En dus mocht BlackBerry maker RIM 25 juni ontkennen, dat een opslitsing in een hardware- en softwarebedrijf zinvol zou zijn. Onzinnige fantasie, een krachtige kwalificatie.

BlackBerry Desktop Software 7.0 bundle 60

Het gedoe die de release van DTM 7.0 met zich meebracht qua synchronisatiesoftware, is hopelijk verholpen, als je de change log bij de bundle 60 release checkt. De update zal zichzelf aanbieden in Desktop Manager. Je kunt ‘m ook oppikken bij RIM.

Facebook 3.1.0.17

In de 20 juni uit beta test voor productie vrijgegeven 3.1.0.17 versie van RIM’s eigen Facebook client is de ondersteuning toegevoegd voor Facebook Groups. Verder kun je commentaren “liken” en ook “likes” bekijken.

Foursquare 5.0

In de 26 juni vrijgegeven Foursquare versie 5.0 zijn nieuw en gewijzigd:

 • Vernieuwd friends tab.
 • Verbeterd explore screen.
 • Verbeteringen in de GPS ontvangst en verwerking

Opera mini 7 met smart page

Opera‘s alternatieve browser voor de native browser op je BlackBerry is opgekrikt naar versie 7. De nieuwe versie biedt een samenvattende smart page met al het nieuws uit je Facebook en Twitter feeds. Of dat past op je smartphone scherm, hangt sterk af van het aantal vrienden op deze social networks en de levendigheid aldaar. Je kunt Opera mini downloaden vanaf m.opera.com.

Restart Me Free

Voor degenen die het losmaken van de klep op de achterzijde van de BlackBerry om de batterij eruit te halen voor een harde reboot van de smartphone te lastig vinden, is er Restart Me Free. Deze gratis app verzorgt een reboot in één klik. Onder OS 7.1 op m’n 9360 Curve bevalt de Alt-Shift-Del combinatie me goed. Als de smartphone om wat voor reden dan ook helemaal vastgelopen is, lukt het opstarten van een app om je restart te doen ook (vast) niet. Op de genoemde toetsen reageert het toestel wel. Zelf hoef ik dus t.o.v. mijn vorige 8900 Curve nooit meer de batterij eruit te wippen.

BlackBerry AppWorld reorganisatie

RIM heeft de categorieën in AppWorld herzien. Beta is weg. Je hebt nu:

 • News and Magazines met Blogs als subcategorie
 • Education & Reference
 • Lifestyle (voorheen Shopping)
 • Navigation and Travel (voorheen Maps & navigation)
 • Music and Audio, met nieuwe subcategorie Music Creation
 • Games Channel heeft een nieuwe Children’s Games sectie
 • Books heeft een nieuwe Children’s Books sectie
Wikitude 7

In de versie 7 van het augmented reality hulpprogramma Wikitude zijn diverse verbeteringen doorgevoerd. Zo is de user interface onderhanden genomen. Toestelbezitters met swipe mogelijkheid zijn helemaal bediend. Makkelijk kun je van categorieën en favorieten wisselen. Nieuw is de samenwerking met TripAdvisor.com en Hotels.com. Downloaden van de gratis 4MB app kan in AppWorld.

WordPress for BlackBerry 1.6

30 mei werd WordPress for BlackBerry 1.6 na de beta test vrijgegeven aan het grote publiek. Nieuw en gewijzigd zijn:

 • foto’s toevoegen en wijzigen
 • posts voor de main page maken
 • nieuwe sneltoetsen
 • nieuwe front page interface
 • preview van berichten en pagina’s, ook voor privé blogs
 • ondersteuning voor meer talen.
Tip: stel je herinneringen uit naar eigen keuze

Standaard krijg je bij een herinnering voor een afspraak of taak de keuze de pop-up te negeren, te openen of 5 minuten te sluimeren. Van CrackBerry.com een simpele tip hoe je de keuzes voor de sluimertijd in de pop-up kunt krijgen.

 1. open de Kalender
 2. kies voor met de menu-knop voor Opties
 3. type acsz in.
Je krijgt dan een melding dat je de sluimertijden kunt aanpassen.
Spotify uit beta-fase

De app staat al zo lang op m’n 9360 Curve, dat ik niet meer door had, dat Spotify officieel nog een open beta versie distribueerde. 19 juni is de beta-fase achtergelaten met de 0.5.1.1 versie. Spotify voor abonnees van een Premium account is op BlackBerry 8520, 9000, 9300, 9360, 9370, 9650, 9700, 9780, 9900 en 9930 te gebruiken.

Endomondo Sports Tracker Pro tot 1 juli voor maar $0.99
Endomondo is zo blij met de 10 miljoen gebruikers die samen 320 miljoen mijlen bij elkaar logden via de applicatie, dat tot 1 juli de Pro versie van $3.99 is afgeprijsd voor $0.99, voor ons Nederlanders €0,75. Met name de low power mode om bij lange afstandswandelingen de BlackBerry batterij ook na 4u Endomondo loggen te kunnen gebruiken, spreekt me aan.