BlackBerry PlayBook updates juni 2012

16GB model exit
Het instapmodel met 16GB geheugen aan boord gaat uit productie bij RIM. De duurdere 32GB en 64GB modellen blijven wel geleverd worden. Voor mijzelf was en is de 16GB versie van PlayBook meer dan voldoende om documenten te kunnen lezen, surfen, etc. Prijsverschil met de 32GB is bijvoorbeeld bij Bol.com €40.

Desktop Bridge

Voor degenen die vanaf een browser op een pc of laptop bij hun kalender, contactpersonen, taken, BBM, etc. op hun PlayBook willen, is er nu Desktop Bridge. Of dit zinvol is, ligt natuurlijk aan het gebruik van je tablet. In mijn opzet is de BlackBerry smartphone (gesynchroniseerd met Outlook op pc) leidend en bevat de PlayBook geen gegevens die ik op afstand vanaf een pc zou willen benaderen. Mocht je de Berichten applicatie inclusief kalenders, contactpersonen op PlayBook juist wel leidend hebben, kan het aardig zijn. Voor $4.99 koop je deze brug voorziening in AppWorld.

OV Chipkaart

De voor PlayBook gepoorte Android OV Chip applicatie geeft je na inloggen saldo- en transactiegegevens van je voorkeurskaart.

Wunderlist for BlackBerry PlayBook

De GTD app Wunderlist hoeft niet meer via sideloading op je PlayBook gezet te worden, maar is gratis via AppWorld op te pikken.

Uitzending gemist

Wel een side load app is Uitzending gemist, dat je een portal biedt op de programma’s van de publieke omroep die op het web via uitzendinggemist.nl zijn terug te zien. Je kunt uitgelichte programma’s, nieuwe programma’s, etc. bekijken en specifieke zoeken naar afleveringen.

NS Reisplanner Xtra
De officële NS Reisplanner Xtra biedt je meer dan alleen de reisplanner: ook storingen, nieuwsberichten, jouw favoriete reistrajecten en seintjes bij verstoringen of het moment om weer uit te checken.

Outlook contactpersonen -> PlayBook contactpersonen

Als je net als ik Microsoft Outlook als leidend hebt voor wat betreft je adresboek / contactpersonen, is de synchronisatie tussen Outlook en BlackBerry smartphone prima, de missende link tussen BlackBerry Bridge en de Contactpersonen applicatie op de PlayBook eentje om te overbruggen.

Ik heb eindelijk een hulpmiddel gevonden voor (desgewenst) tweeweg synchronisatie tussen Outlook en Gmail in Scand‘s Outlook4Gmail. Dat is een Outlook plugin die goed configureerbaar is en werkt in Outlook 2003 of recenter. Zodoende blijven je Outlook en Gmail contactpersonen in sync. Door nu op de PlayBook bij de accounts je Gmail toe te voegen, maar alleen Contactpersonen te synchroniseren, worden je Outlook -> Gmail contactpersonen ook je PlayBook contactpersonen. Outlook4Gmail is gratis.

Ik heb ervoor gekozen niet ook de mail van Gmail te synchroniseren, om nieuwe e-mail niet zowel op m’n BlackBerry, in Outlook als ook op de PlayBook binnen te krijgen. Je wordt dan nl. gestoord van de notificaties.

Adobe Connect 9 ook voor PlayBook

Adobe Connect web conferencing software krijgt in het 3e kwartaal een upgrade. De software werkt momenteel al op iOS en Android, maar BlackBerry PlayBook worden met de versie 9 ook ondersteund.

PlayEPUB Book Reader 1.7.60

Op 15 juni kwam de 1.7.60 versie uit van PlayEPUB Book Reader ($1.99 meer dan waard, ik lees er al vele maanden m’n ebooks mee). Nieuw en verbeterd zijn onder meer:

  • Ondersteuning van Playbook OS 2.1beta
  • Ondersteuning van boeken met 100+ pagina’s in 1 hoofdstuk.
  • Ondersteuning voor BETA Kindle books support (without DRM, .mobi, .prc, .azw, .pdb)
  • Instapaper synchronisatie
  • mogelijkheid om meerdere boeken te selecteren en te verwijderen uit je elektronische boekenkast.
Evernote 1.3
Evernote’s PlayBook client werd teruggetrokken om bugs te fixen en te hertesten. Nu is de 1.3 versie vrijgegeven in de AppWorld.
TweetWall
Op de Projectmanagement Parade en IPMA-NL Congres gebruik ik de Twitterfountain service op een laptop gekoppeld aan een flatscreen tv. Voor PlayBook gekoppeld via HDMI aan een tv is er nu de open beta TweetWall van Mappau. 16MB .bar download met verschillende themes. Moet je wel weten hoe je in developer mode een beta app sideload doet. Uitleg vind je in een eerdere blog. Let op: de software vereist een OS 2.1 beta installatie op je PlayBook.
http://www.youtube.com/watch?v=efgbAuJ5ruo
The Economist
Mocht je een abonnee zijn van The Economist, is er nu een PlayBook app, waarmee je elke donderdagavond het nieuwe magazine kunt downloaden en lezen. Tot maximaal 4 edities kun je offline lezen. Ook leuk is de mogelijkheid de editie te lezen en als streaming audio te beluisteren. Dat laatste vereist wel een internetverbinding.
Heb je geen abonnement kun je met de app de gratis content bekijken en uiteraard verleid worden toch een abonnement af te sluiten.
WordPress for PlayBook 2.1.3
In de 2.1.3 versie zijn vanaf 26 juni 2012 nieuw en gewijzigd:
  • Account setup verbindingsproblemen voor bepaalde self-hosted blogs verholpen
  • In de action bar selector is een New Account knop toegevoegd
  • App nog stabieler.
BlackBerry Bridge 2.0.0,35
Op 28 juni kwam nog de 2.0.0.35 versie van BlackBerry Bridge voor op je BlackBerry uit. De wijziging sinds de .34 betreffen een issue “where eligible users saw an error that the Bridge Browser was not supported by their wireless service provider.” Waarvan akte. Beter op de laatste versie bogen. De hoop is nu snel OS2.1 van PlayBook te zien uitkomen.