Switchfoot – Vice Re-Verses

In 2011 bracht de met een Grammy award beloonde rock band Switchfoot het studio album Vice Verses uit en tourde de wereld over. Als grappige follow-up is er nu een 7-track EP Vice Re-Verses met remixes. Opener is The Original in een stampende, met blazerssectie en lekker drumwerk opgevoerde versie van de hand van Paper Route voorman JT Daly. Ook een electronica remix van Darkest Horses vind je terug op de EP. De Britse producer en DJ Photek nam Selling The News onderhanden en scherpte de rock aan met electronica.

Owl City‘s Adam Young wist van Blinding Light een soort TobyMac meets The Real World track te maken. Mutemath‘s Darren King bewerkte Vice Verses tot ambient / drum-n-bass. DnJ het alter ego van Switchfoot bandleden Drew Shirley and Jerome Fontamillas verbouwden The War Inside tot een ambient droom track. Voor Afterlife werd een remix contest uitgeschreven. Het is de dansbare vette electronica Neonfeather remix geworden. De remixes klokken geen van allen meer dan 5 minuten. Trouwe Switchfoot fans hoeven niet bang te zijn opeens in een house party te belanden. De originelen zijn nog best herkenbaar.