Lara Landon – Overcome

De Amerikaanse indie singer/songwriter Lara Landon heeft met Overcome een opvolger van het in 2009 via Integrity uitgebrachte Beloved. Waar op het door veteranen Michael Omartian, Robert Beeson, Terry ChristianJeremy BoseZod Lounge enJason Ingram geproduceerde debuut associaties met een volwassen Rachael Lampa opriep, is de goeddeels zelfgeproduceerde opvolger nog bedachtzamer. Meer luisterliedjes als Sarah McLachlan die maakt. Opener Better For The Breaking (“This is me/This is me broken . . .”) duidt zowel de pijn in het leven als Gods karaktervormend werk daardoor. Ook de ballads Falling en Defenseless hebben een hoofdrol voor piano, strijkers en ontwapenende zang van Lara.

Akoestisch gitaar leidt The Storm in over de levenstormen, hoewel de muziek opvallend rustig klinkt. Leah is een bemoediging voor vrouwen om zichzelf door Gods ogen te zien. Eindelijk in I See God In You komt er iets meer pit in de arrangementen. Half om half country invloeden, zoals je die kent van bijvoorbeeld Bethany Dillon. “You’ve been running for a long, long time, searching for a love you just can’t seem to find…don’t go and throw it all away, I’m closer than you know.” The River is een fraaie ballad met piano en akoestisch gitaar en een wat ijle vocale stemming. Look East brengt wat midden-oosten kenmerken, wat Hebreeuws en een verdwaalde Spaanse gitaar in de instrumentatie.

Het aanbiddingslied I Want You werd met Krissy Nordhoff (bekend van het door GMA als Worship Song Of The Year beloonde Your Great Name) geschreven. Het voor dit album behoorlijk pittige en als single uitgebrachte I See God In You werd geschreven na bezoeken aan Haïti. De plaat sluit af met 2 aanbiddingsliedjes. Overcome is niet dezelfde als Desperation Band’s gelijknamig liedje, maar kent wel dezelfde thematiek. “We will overcome by the blood of the Lamb, we will overcome every darkness; with our testimony, we’ll give Him glory until our dying breath.” The Spirit of the Lord proclameert Gods werk in ons en het reddingsplan om door te geven: “The Spirit of the Lord is upon me, He has anointed me to bring good news to the poor; He’s sent me to proclaim that the captives would be released, that blind would see and the oppressed would be set free.” 

Vind je naast de genoemde artiesten Brooke Fraser of Sara Groves, check dan zeker Lara Landon.