Fruux en Cozi om je adressen, taken en afspraken te synchroniseren

Synchronisatie van adresboek, taken en agenda over de verschillende apparaten en programma’s heen blijft een aandachtspunt. Met enige regelmaat bespreek ik nieuwe hulpmiddelen die (denken) deze klus voor je te klaren. Ditmaal aandacht voor het gratis Fruux en Cozi.

Fruux

Gratis geldt voor maximaal 3 apparaten, voor een combi smartphone, tablet en pc voldoende. Ondersteund worden de platformen iOS, Android, OS X, Thunderbird (Mac/Win/Linux), Microsoft Outlook (Windows, volledige ondersteuning op andere besturingsystemen is nog onderhanden!) en Evolution (Linux). Fruux is verder op Nokia N9 smartphones te gebruiken. BlackBerry gebruikers hebben dus niets aan Fruux.

Fruux kan gegevens importeren uit je iCloud of Google account. Het gebruikt open standaards als CalDAV en CardDAV voor de uitwisseling van agenda items en contactpersonen. Een demo van het gebruik op iPad en Mac vind je hieronder.

Cozi

Cozi positioneert zich als online organizer voor de drukke gezinnen van de 21e eeuw die hun boodschappenlijst, kalender, taken, contactpersonen, e.d. in sync willen houden. Cozi heeft clients voor iPhone/iPad, Android en BlackBerry. Synchronisatie kan met Outlook en Google. Gezinsleden kunnen inloggen om de centrale PIM gegevens te benaderen en bij te werken.

Verder zijn toolbars voor Outlook, een screensaver en Family Calender Gadget voor je pc als download beschikbaar.