Economentop 2012 in Sellingen

      1 Comment on Economentop 2012 in Sellingen

De jaarlijkse Economentop dat oud-studiegenoten Economie van de Rijksuniversiteit Groningen, tegenwoordig met partner en kinderen, bij elkaar brengt in het Hemelvaartsweekend, bracht ons zaterdag naar het Groningse Sellingen. De 2011 versie in het Friese Nijemirdum organiseerde ik nog samen met Jos, ditmaal konden we om diverse andere afspraken alleen de zaterdag present zijn. De gezelligheid was er niet minder om.

Aan de Lokstreek 4 in Sellingen hadden Renze & Fieke een groepsaccommodatie gevonden, inclusief filmkamer voor de mannen en kinderen, een voetbalveld met klimtouw, maar ook een poolbiljart binnen voor de spelende mens (zeker na je 40e opnieuw in ontwikkeling).

Bourtange

Voor de zaterdagmiddag was een puzzeltocht door het vestingstadje Bourtange, dat ruim 5km verder naar het oosten tegen de Duitse grens aan ligt. Ik was er zelf al enkele malen geweest, diverse economen nog nooit. Eerst de inwendige mens verzorgd in ‘s Lands Huys. Het mooie weer zorgde voor volle terrassen, dus onze groep heeft binnen gezeten. Daarna in kleine groepen met jong en oud door de stad zigzaggen en vragen beantwoorden in de trant van:

  • welk lid van de Koninklijke familie heeft naast onze jaargenoten Bernard en Maurits óók aan de RuG gestudeerd?
  • schrijf zoveel mogelijk coupletten van het Gronings volkslied uit.
  • welke van de 4 provincievlaggen hoort er niet bij
  • welke bonen produceren het meeste gas?
  • welk typisch Gronings gerecht wordt bereid in deze stoompan?
  • noem zoveel mogelijk hoofdpersonen uit de strip Mussengang die wekelijks in de Universiteitskrant verscheen.
  • hoeveel kleine kernen zijn er in de gemeente Vlagtwedde te vinden?
  • wie is de huidige rector magnificus van de RuG?
  • Er gaat niets boven Groningen. Eens/oneens, en waarom? (Zo creatief mogelijk)
Antwoorden natuurlijk zonder Google of andere hulplijnen, dus redenen genoeg wild te gokken, maar wat te verzinnen of desnoods je best te doen. Een softijs als beloning en een (oudhollandse) toverbal uit één van de winkels op het plein waren welkom.
Brood en spelen
Ed had zijn buitenkeuken / bbq met Jos’ DAF mee laten nemen naar het Groningse platteland. Samen de voorbereidingen doen om vervolgens ons door de voorraad vlees, vis, salades en stokbrood heen te werken: het blijft een prettige opgave! Ook leuk was het zwaaien aan de touwen, diverse potjes voetbal en UNO. De voetballiefhebbers hadden zich na 20.30u teruggetrokken bij de tv, de tijd zelf tikte wel door.
In 2013 hebben Jorrit en Saskia de eer om een volgende Economentop te organiseren. Succes!