BlackBerry updates mei 2012

BlackBerry 10 smartphones
Tijdens de begin mei gehouden BlackBerry World 2012 presenteerde RIM‘s Thorsten Heins de BlackBerry 10 alpha modellen. Blackberry 10 heeft notificaties die met een veegbeweging aan de rechterkant van het scherm tevoorschijn zijn te halen. Het toetsenbord is geïntegreerd met swipe acties. Zo kun je met een veeg een woord verwijderen. Woordsuggesties in kleine letters tussen de letters zelf die met een veeg van de duim naar boven zijn te kiezen, zijn opvallend. Het unlockscherm is opgefrist en op het startscherm zijn widgets te plaatsen. De camerasoftware registreert ook beelden vóór of na het moment van indrukken van de ontspanknop om zo het juiste moment te kiezen. Het op QNX (de basis onder het PlayBook OS) doorontwikkelde Blackberry 10 OS is niet alleen voor smartphones en tablets geschreven. Zo kan ook een auto, althans het mediagedeelte, worden voorzien van dit besturingsysteem. Wanneer de nieuwe toestellen met OS 10 uitkomen, is nog niet bekend.

http://www.youtube.com/watch?v=OfHLjlogDS8

Facebook voor BlackBerry 3.0.0.17

De RIM client voor Facebook heeft een kleine upgrade ondergaan om oplossingen te bieden voor

  • een fout die sommige gebruikers zonder Wifi geen mogelijkheid bood in te loggen
  • bevriezen van de app als die aan BBM verbonden werd.

Foursquare 3.9.1 met NFC

Foursquare versie 3.9.1 biedt nu ook NFC ondersteuning. Om in te checken bij een gelegenheid, kun je je BlackBerry ‘tappen’. Zie hieronder hoe dat in z’n werk kan gaan. Verder worden notificaties (desgewenst) in je Berichten app getoond.

Viber als alternatief voor WhatsApp

Het al enige tijd op iPhone, Windows Phone en Android toestellen beschikbare gratis messaging app Viber is nu ook voor BlackBerry toestellen beschikbaar. De app laat je tekst en fotoberichten versturen naar contactpersonen. Je mobiel nummer fungeert (net als bij WhatsApp) als ID. Binnenkort wordt het ook mogelijk gratis te bellen via Viber, waarmee Skype overbodig wordt. Je hebt alleen maar 3G of Wifi nodig…en vrienden die ook Viber hebben.

Downloaden van de nu nog beta versie 2.1.1.4 (1 MB) kan in AppWorld.

IM clients naar versie 3.0.0.20

RIM heeft opnieuw een 3.0.0.20 update uitgebracht van de eigen apps voor