Tulpenfestival wandeltocht rond Creil in Noordoostpolder

Het Countus Tulpenfestival is dit jaar van 16 april tot en met 6 mei. In de Noordoostpolder staan de meeste tulpen van heel Nederland in allerlei kleuren, soorten en formaten. 5 jaar geleden hebben we de autoroute met het hele gezin gevolgd. Vandaag had ik na maanden weer eens de gelegenheid samen met Klazien de wandelschoenen aan te trekken. De weersverwachting was slecht, de werkelijkheid tot 11u nog minder gunstig, maar ja.

http://twitter.com/#!/hjvanderklis/status/196100438137896960

Van 8-12 kon bij de Toernooihal in Creil gestart worden voor de wandeltocht langs en door de tulpenvelden, naar believen zo’n 15 of 25 kilometer. De organiserende atletiekvereniging NOP had ‘s ochtends op de routebeschrijving nog aangegeven, dat de korte route zo’n 13 kilometer zou zijn, maar het waren er dus 14,8. De regen was zo aanhoudend, dat we op de splitsing tussen 15 en 25 kilometer toch maar linksaf zijn geslagen, terug naar Creil.

Het relatief koude weer van de afgelopen weken was natuurlijk gunstig voor het nog in volle bloei kunnen zien van de tulpenvelden. En inderdaad, geel, roze, paars, wit, enzovoort maken de polder tot een kleurrijk geheel. Halverwege de route het Tulpen Informatiecentrum aan het Wrakkenpad met tekst en uitleg, en de mogelijkheid een kop koffie met appelgebak te nuttigen. En inderdaad, na 10km wandelen een boot met touw om jezelf van het ene naar het andere akker te verplaatsen 😉

Gelukkig voor de organisatie wisten veel wandelaars de verleiding thuis te blijven te weerstaan. Toen wij zelf zeiknat aan de koffie in de sporthal zaten om 11u, vertrokken nog steeds nieuwe mensen voor hun wandeltocht en werd het zowaar wat langer droog. Met Klazien ga ik voor een herkansing bij zonniger weer in 2013.