Trinity – Qué Mas?

      3 Comments on Trinity – Qué Mas?

Qué Mas (“wat nog meer”) is het nieuwe studio album van de Nederlandse band Trinity. In 2011 stonden Elbert Smelt (zang, fluit, sax, trompet, harmonica, etc.), Johan Smelt (gitaar, zang), Bert Bos (bas, zang) en Niek Smelt (drums, djembee, percussie, zang) bijvoorbeeld op het Xnoizz Flevo Festival in Bussloo en Christmas Rock Night in het Duitse Ennepetal. Latin, Keltische en Afrikaanse invloeden in gepassioneerde up-tempo tracks, maar ook ingetogen ballads. Bezoekers van genoemde of andere concerten zullen bij het horen van Qué Mas veel nummers herkennen. Frank van Essen (Iona) produceerde het 14-tal liedjes, de mix werd in Londen verzorgd door Tristan Ivemy.

Het album opent in feeststemming met Fiesta Celestial en Freedom I Want. Na het ook vlotte Te Alabare en de meezinger Libre is het de beurt aan een ballad Come My Lord, trouwens ook heel geschikt om mee te zingen en te klappen. Niks niet lui achterover hangen. Aquí Estoy gaat weer snel verder, wedden dat het fluitwijsje blijft hangen? Watchman bezingt het verlangen naar God en zijn leiding. Het op Mattheüs 6 gebaseerde latin Mas de Ti werd samen met Frank van Essen geschreven en bevat de heenwijzingen naar de albumtitel. Samenzang in Come Together‘s intro, dat een lekkere inhaker is. Gitaarpop in Te Exaltare met genoeg ohooo’s om het publiek te laten meedoen. Daarna nog een up-tempo latin track Por Fe met sax, een ingetogen To My Children met fluit, een eigen bewerking met akoestisch gitaar van Psalm 23 (The Lord’s My Sheperd)  en ter afsluiting nog een gitaarballad, het aanbiddingslied A Ti oh Jehová. Zorg bij het beluisteren voor voldoende ruimte voor je voeten en armen en schaam je vooral niet luid mee te galmen. Honger naar meer? Druk op Play of bezoek een concert van Trinity.