TobyMac – Dubbed & Freq’d

TobyMac bracht 7 jaar geleden voor het laatst een remix album uit, Renovating Diverse City. Nu op Dubbed & Freq’d vind je nieuwe remixes van bekende liedjes van zijn albums Tonight (2010) en Portable Sounds (2007). De reguliere liedjes zijn al een vette mix van rock, pop, urban, hip-hop en funk en daarmee prima kandidaten nog eens van een remix te voorzien.

Zo kun je stampende versies verwachten van Showstopper en Boomin’ met Shonlockmaar ook radiovriendelijker mid-tempo bewerkingen van Made To Love en No Ordinary LoveCity on Our Knees blijft chill-out. Inhaken op bijvoorbeeld dub-step doet TobyMac niet, wel het gebruiken van noise baslijnen in de mix van Tonight, dat tevens tegen Titanium van David Guetta aan zit. Nergens klokt een mix langer dan 4,5 minuut, ook dat is opvallend. Hold On‘s Telemitry is lekker, Get Back Up is uit de rock geholpen richting een meer urban smaakje.

Heldere piano sound als intro van Lose My Soul, dat de urban nieuw leven inblaast in de krachtige Shoc Remix. Captured is origineel al een swingende track, de KP Remix voegt er weinig opvallends aan toe. Ignition, dat op Alive & Transported (2008) als opener wordt gebruikt om het publiek in vuur en vlam te zetten, laat in de Hot Wired Remix wat extra bas meelopen, maar blijft relatief dichtbij het origineel, minus de rockgitaren. Tenslotte Start Somewhere in de X-Zach’d Remix, dat synth loops laat overheersen, een meer club mix aanpak was hier leuker geweest dan drum ‘n bass. Zoals met elk remix album pakt niet elke variatie even sterk uit. Door de bank genomen is Dubbed & Freq’d een welkome aanvulling voor de TobyMac verzameling.