Sent By Ravens – Mean What You Say

De Tooth & Nail hardcore band Sent by Ravens uit bracht in 2007 een titelloze EP uit, tekende een distributiecontract, dat in 2010 leidde to Our Graceful Words. De opvolger, Mean What You Say, is veel toegankelijker. Qua sound moet je denken aan Thousand Foot Krutch en RED. Zach Riner (zang/screams), Andy O’Neal (gitaar), James “JJ” Leonard Jr. (gitaar), Jon Arena (bas) en Dane Andersen (drums) vallen met Prudence en Listen direct met de deur in huis. Na deze 2 zeer melodieuze tracks is het vlotte Rebuild, Release pas in het refrein zover. Learn from the Night neemt fors gas terug. De ballad bouwt zich volgens klassieke rockpatronen op. De titeltrack start met een synth loop, waar vervolgens de (bas)gitaren overheen vallen. Je krijgt er meer een Manic Drive of House of Heroes sound mee dan doorsnee hardcore.

However Long It Takes zit stilistisch tussen voorgaande songs in. Emotioneel geladen zang. En dus trapt Need It Today het gas weer in, rollende drums zijn uw deel. Piano zowaar aan de start van Never Be Enough, opnieuw een ballad. De radiovriendelijke single We’re All Liars zal het live ook geweldig doen: ruimte voor slagwerkshow en zwaaiend hoofdhaar. Best In Me, een mid-tempo rocker sluit alweer af, om de luisteraar na 32 minuten (da’s natuurlijk veel te kort voor een full album!) achter te laten. Ja, lekkere plaat hoor!