Projectmanagement ondersteuning met Comindware

In november 2011 besprak ik de beta versie van Comindware, vanaf 7 februari 2012 is de productieversie vrijgegeven. Tijd voor een update. Comindware Tracker bevat ook de Task Management module. Een gratis 30-dagen versie is beschikbaar.

Comindware  Tracker is een web-based beheeromgeving voor taak- en issuebeheer. Opzet en inrichting is flexibel, zodat meerdere teams in je organisatie issues kunnen volgen, werkprocessen kunnen inrichten en automatiseren. Taken en projecten rond issuebeheer of processtappen in je werkstroom kunnen georganiseerd en beheerd worden. Online bestandsopslag, een discussieforum, delen van bestanden inclusief versiebeheer, notificaties voor betrokkenen helpen bij het samenwerken aan probleemoplossingen.

Standaard wordt een aantal templates meegeleverd voor:

  • IT Help Desk
  • Software Development
  • Human Resources
  • Office Management
  • Custom Areas

Elke werkruimte biedt rapportagemogelijkheden, een dashboard. Grafisch kun je met sleur&pleur formulieren definiëren. Programmeren van een werkstroom is niet nodig, die zou je zelf in elkaar kunnen zetten. Comindware maakt daarvoor gebruik van de flexibele ElasticData technologie. In de beheeromgeving kunnen werkruimten, gebruikers, groepen en templates aangemaakt of gewijzigd worden. Integratie met Microsoft Active Directory is mogelijk. Procedures voor backups zijn in te stellen en e-mail integratie met zowel SMTP als Microsoft Exchange Server (2007, 2010) is mogelijk.

Prijsstelling is $125 per gebruiker. Van 25-49 gebruikers betaal je $100 per gebruiker, van 50-99 gebruikers $87.50 en daarboven $81.25. De MS Outlook plugin is ingebrepen. Wil je zelf een dvd met de Comindware software ipv de download, betaal je $19.99.

De Task Management module is gratis. Het biedt afdelingen en projecten web-based mogelijkheden voor het definiëren en volgen van taken, als decompositie van activiteiten of producten in een project. Het werken aan taken, of het gereed melden is te integreren in je bestaande Microsoft Outlook omgeving.

  • Comindware Tracker, Workflow Management Software Review(madrasgeek.com)