Kinderfeest Koninginnedag Balkbrug 2012

Voor het jaarlijkse kinderfeest op Koninginnedag in Balkbrug, hadden we als organiserend vijftal opnieuw Gradus Hagel van het Heuveltjesbosbad bereid gevonden ons te helpen aan een prachtige locatie: het speelveld van Nederlands mooiste openluchtbad. Na zondagmiddag de stroomvoorzieningen aangelegd te hebben, was het vanochtend nog in het ochtendgloren met enkele flarden mist op de achtergrond door het natte gras banjeren om de activiteiten uit te zetten en de catering startklaar te maken.

http://twitter.com/#!/hjvanderklis/status/196815640424742912

Dankzij 33 vrijwiligers van jong tot oud kon om 10u letterlijk de poort van het zwembad open en was de zon van de partij, zeker na 11.30u. T-shirts, linnen tassen of lappen stof beschilderen en versieren, kleurplaten, schminken, een stormbaan, springkussen, doelschieten en de speeltuin van het zwembad zelf. Iedereen vermaakte zich.

http://twitter.com/#!/hjvanderklis/status/196874379337015296

Waar ik voor tienen nog tegen een lege groene vlakte aankeek, liep het terrein snel vol en bleven de ouders gezellig op het terras kletsen. Zonder verplichtingen bij één van de attracties, konden we als organisatoren her en der hand- en spandiensten verlenen, foto’s maken en catering verzorgen. Zelf kreeg ik na tienen wethouder René de Vent van de gemeente Hardenberg op bezoek. De Vent was zelf ook jarig, dus dubbel feest. En na 11u was het tijd om live in de radio-uitzending van RTV Oost verslag te doen van het feest in Balkbrug.
Get Microsoft Silverlight

Even later Hans Berkenbos van de Dedemsvaartse Courant / Dedemsvaart.nu / De Stentor te woord gestaan. De tijd vloog, zoals gebruikelijk voorbij, tussen het veld vanaf de draaitafel van Richard Schipper verkennen tot en met een parasol boven de dames van de catering houden om ze te beschutten voor de zon. Was het vorig jaar Kids-Cream die het Wilhelmus vergaten, ditmaal was de dj z’n volkslied vergeten mee te nemen. Het was er niet minder gezellig om. De broodjes knakworst en rookworst, de door Univé Verzekeringen gesponsorde appels en peren smaakten prima. Alfred Ringenier maakte voor Dedemsvaartinbeeld.nl het volgende videoverslag.

Met veel bereidwillige handen konden we vóór 14u het terrein weer schoon overdragen aan het zwembad. Het zonnige weer had inmiddels al veel plaatsgenoten en campinggasten getrokken.

http://twitter.com/#!/hjvanderklis/status/196938224399159298

Wat we volgend jaar gaan doen, weten we nog niet, feestvieren met en voor de kinderen van Balkbrug zeker. Heb je suggesties, of wil je meehelpen: laat het Rita, Corien, Hanneke, Angelique of mij weten!