Hof van Colmschatetocht 40km rond Colmschate

Zaterdagmorgen hadden zich enkele tientallen wandelaars verzameld in restaurant Hof van Colmschate aan de Holterweg tussen Deventer en Colmschate. De Wandelgroep Colmschate organiseerde er zaterdag en zondag de jaarlijkse Hof van Colmschate wandeltocht met afstanden van 10, 20, 30 en 40km. Zelf heb ik met 17 anderen de 40km tocht gelopen. Via de wijk Swormink ging de route eerst door het buurtschap Oxe aan de zuidkant van de A1. Vandaar slingerend via de Oxerhof door Dorth naar de Dortherweg, waar bij een boerderij de eerste rust was ingericht.

Daarna zigzaggend via Kring van Dorth en de Gorsselse Heide naar de zessprong in Joppe. Delen van de route zaten in september 2011 ook in de Herfsttocht van de wandelsportvereniging Gorssel. Bij restaurant De Zevensprong, op de helft van de route, was opnieuw gelegenheid tot rusten.

http://twitter.com/#!/hjvanderklis/status/191091901947056128

Via een gevarieerde ommetje over graspaden, asfalt, door bos en open weidelandschappen kwam de route weer bij de Dortherweg uit.

http://twitter.com/#!/hjvanderklis/status/191115816052342785

Voor de laatste 10km werd Dortherhoek aangedaan, de A1 gekruist en de Schipbeek gevolgd. Via de Spitdijk (die herinnerde ik nog goed van het hardlopen de andere kant op tijdens de Brink tot Brinkloop begin januari) en de bossen tussen N343 en de snelweg, achter de bejaardentehuizen van Colmschate langs weer naar de Hof van Colmschate.

http://twitter.com/#!/hjvanderklis/status/191142343854931969
De GPS logger had het eerste kwartier / 2km niet meegekregen, Sportypal.com weigerde vanmiddag de begin- en eindtijd aan te passen aan de gecorrigeerde parcoursgegevens. Desalniettemin hieronder het hele routeverloop in beeld.