Britt Nicole – Gold

Britt Nicole (voluit de in 1985 geboren Brittany Nicole Waddell) is naar haar succesvolle album The Lost Get Found terug met Gold, haar 3e volledige studioalbum na de akoestische 5 song EP Acoustic, dat in 2010 als tussendoortje uitkwam. De eerste single, All This Time, is Britts getuigenis van haar bekering, met hulp van David Garcia en Ben Glover opgeschreven. Het album opent echter met het danceable titelnummer. “You were walking on the moon, now you’re feeling low, what they said wasn’t true, you’re beautiful, sticks and stones break your bones, I know what you’re feeling, words like those won’t steal your glow…you’re worth more than gold.” Dat is een hart onder de riem voor onzekere mensen.

Het funky popliedje Look Like Love begint met een zogenaamd valse start, maar pakt verder goed uit. Lekkere meezinger die in je hoofd blijft hangen “I want to look like love!”. Who You Say You Are is meer van het type singer/songwriter, nog wel het de staccato zang, meer ruimte voor akoestisch gitaar en ingehouden drumspel. Richting het refrein ontpopt de song zich tot volwaardige pop. In het urban gestylde Ready Or Not zingt Lecrae mee: “Ready or not here I come, I’m about to show you where the Light comes from.” Breakthrough start met een ontspannen mix van synthesizers en akoestisch gitaar. Met het refrein zit Nicole in het vaarwater van pop/rock collega Krystal Meyers. Stand en The Sun is Rising zijn powerballads met opnieuw een hoopvolle boodschap: “You’re gonna make it, the night can only last for so long, whatever you’re facing, if your heart is breaking, there’s a promise for just the ones who hold on, lift up your eyes and see, the sun is rising.”

Vocoder en dansbare beats onder Amazing Life, opnieuw dicht tegen Krystal Meyers en Rachael Lampa, wordt gevolgd door het sobere Still That Girl en de ballad Seeing For The First Time. Zeer afwisselend en continu hoge kwaliteit. Complimenten!