Peperbus wandeltocht 40km rond Zwolle

Vandaag en ook morgen (zondag) wordt vanuit het Wandelhonk van de Zwolse wandelverenigingen aan de Veemarkt in Zwolle de Peperbus wandeltocht georganiseerd. Wandelaars kunnen 5, 10, 20, 30 of 40km routes nemen. Met een zaal vol enthousiastelingen die zich vóór achten al hadden verzameld was ik present om de 40km tocht te lopen. Die voerde door de Zwolse binnenstad, over het spoor door de wijken in Zwolle-Zuid naar de IJsselcentrale Harculo en de IJsseldijk terug naar Schelle. Na 10km was de eerste rust in het sportpark Jo van Marle bij v.v. ZAC.

Van daar richting de Campus van Hogeschool Windesheim, waar ik de laatste kilometer een oud-collega van Groene Land Verzekeringen trof en kon bijkletsen. Via de nieuwe rode spoorbrug (wees gerust, er is een fiets/voetpad langs de brug aangelegd) de oversteek naar Hattem. In Hattem zelf natuurlijk via de fraaie binnenstad. De 2e rust was bij café De Sporthoek aan de Hessenweg, waar het koffie-apparaat het had begeven. Niet echt handig met honderden wandelaars in aantocht.

Vanaf De Sporthoek leidde de route via het buitengebied van Hattem, onder de A50 door, via het bos naar de afslag Hattem op de A50 om aan de oostelijke kant opnieuw via bos en villawijken uiteindelijk weer bij De Sporthoek uit te komen. Vanaf de 3e rust buiten Hattem om weer richting spoorbrug. Aan de Zwolse kant van de IJssel gingen de laatste kilometers langs het Engelse Werk, de sluizen bij Katerveer, Spoolde en de Willemsvaart om na 40,7km vermoeid, maar voldaan de finish aan de Veemarkt te bereiken. Grijs was het vandaag wel, en ondanks de betere verwachtingen vanochtend op de buienradar van Weeronline toch diverse regenbuien gehad.