Kutless – Believer

      1 Comment on Kutless – Believer

Met hun vorige 6 albums boekten de mannen van de christelijke rock band Kutless succes: meer dan 2 miljoen verkochte platen en diverse #1 singles. Op hun 7e studioalbum, Believer, gaat de band door op de ingeslagen weg. Stevige rocksongs die verankerd liggen in lofprijzing en zekerheden in het christelijk geloof. Opener If It Ends Today vraagt je of je klaar bent voor de eindtijd? Aardig bruggetje in 2012 natuurlijk. Met Carry Me To The Cross, afsluiter op Believer, had de band al een eerste single. De 11 overige liedjes gaan over volhouden (Carry On, Hero), overgave (All Yours, Even If, Need) en hoop (The Rescue).

Net als het worship album It Is Well produceerde Dave Lubben ook Believer, nu samen met Christopher Stevens en David Garcia (Mandisa, Sanctus Real, TobyMac). Creatieve uitspattingen of persoonlijke teksten die verder gaan dan platgetreden paden (“You could be a Hero/ you could be the change in this world/ rise above the normal/ don’t have to be afraid any more/ we are the light we are the hope/ we are the love inside worth fighting for/ you could be, you could be, you could be a hero…” klinkt het bijvoorbeeld in Her0), hoef je op Believer niet te verwachten. Muzikaal is het een mix tussen echt hard rock als in Need, Carry On en Gravity en heel open radiovriendelijke pop/rock als in I’m With You en This Is Love.  Kutless fans en liefhebbers van Sanctus Real en Newsboys zullen met Believer goed wegkomen. Zelf had ik na 10 jaar best een wat meer avontuurlijk album willen zien.