Fireflight – Now

      1 Comment on Fireflight – Now

De Amerikaanse rockband Fireflight ronder de blonde zangeres Dawn Michele heeft met Now een waardige opvolger van For Those Who Wait(2010). De tijdens de Winter Jam Tour 2011 uitgebrachte single Stay Close ging de album release vóór.  “I want to know you, there’s so much at stake. Can’t face the memories. They bend me till I break…” Messcherpe rock, indringende zang en je eigen handen en voeten die vanzelf meebewegen: herkenbare sound van Fireflight, waaraan niets veranderd lijkt. Bassiste Wendy Drennen, gitarist Justin Cox, gitarist Glenn Drennen en drummer Adam McMillion staan met Michele hun mannetje en slepen de luisteraar door moeilijke tijden met hoop en uitzicht.

Jasen Rauch (RED) zorgde voor een heldere productie. Ignite mag zo de 2e single worden. Opvallend synth loops gebruik en een orgel om mee af te sluiten in Escape. De rockballad He Weeps herinnert je aan Jezus’ verdriet en lijden. Hij staat naast je.  Keeping Me Alive herneemt het tempo wat, overigens niet de sterkste track van dit 4e Fireflight album. Meer electronica onder de gitaren van Stronger Than You Think. God is groter dan we denken in onze ellende: Prove Me Wrong. Dying For Your Love in mid-tempo rock en alle ruimte voor afwisselende zangpartijen van Dawn, Wendy en Glenn. Na het rustige Rise Above haalt de titeltrack nog één keer fel uit: sta op, nu is het jouw beurt te strijden. Fireflight fans kunnen veilig deze nieuwe plaat aanschaffen.