Engag.io waardeert je conversaties en commentaren

Het nieuwe Engag.io, dat 15 februari 2012 live is gebracht, maakt het mogelijk de online conversaties die rond tweets en commentaren , statussen en blogs plaatsvinden, bij elkaar te brengen. Stel je een soort Gmail inbox voor, maar dan voor de tweets waarop commentaren zijn binnengekomen, Facebook en LinkedIN statussen waarop gereageerd is, etc. Engag.io verbindt daarvoor je accounts bij Disqus, Facebook, Twitter, LinkedIN, Foursquare, Google+, Tumblr en Hacker News.

Naast een Inbox, Sent folder is er een Contacts folder met de gegevens van mensen met wie je conversaties yhebt gehad. Je kunt er op diverse manieren sorteren en rangschikking wijzigen. Je kunt er ook voor kiezen de conversatie bijvoorbeeld via e-mail voort te zetten.

Op Shared Links worden de links die in conversaties worden gedeeld verzameld, inclusief de context. In de Sites folders worden de urls verzameld van de sites waar jij je meeste commentaren achterlaat, de artikelen waarop de meeste commentaren binnenkomen, etc. Op de Profile pagina wordt je online profiel samengesteld uit de accounts die je hebt verbonden met Engag.io. Tenslotte ontbreekt een zoekfunctie niet.

De insteek is anders dan een unified address book of een multi IM client, een sociale netwerkprofielen integrator. Dat is prettig, omdat onderscheidend vermogen belangrijk is. Juist met conversaties over nieuws, onderwerpen of iets anders die je met mensen op diverse platforms hebt gehad, zijn aardig om zo geïntegreerd te kunnen opvragen. Ik merk wel, dat het dashboard niet real-time wordt opgebouwd, maar minimaal 8 uur vertraagd is.

Ik vond nog een nuttige recensie op Youtube, zodat je er ook wat bewegende beelden bij hebt. Overigens is aanmelden voor een account gratis.

http://www.youtube.com/watch?v=hdndEzmgIgE