Color Theory – Outside The Lines Volume 1

Color Theory is een piano pop / synth pop alias van Brian Hazard die al bijna 20 jaar meedraait. Color Theory neemt alleen liedjes op, treedt echter nooit op voor publiek. Recent werden in eigen beheer 2 verzamelaars uitgebracht die Outside the Lines heten. Op deel 1 vind je een collectie bijzondere liedjes uit de periode 1993-2003. De selectie bevat enkele opnamen die bijvoorbeeld alleen op A Different Drum collecties hebben gestaan, samenwerkingen met andere artiesten en vroege versies van liedjes die op reguliere Color Theory platen terechtkwamen. De nadruk op Outside the Lines 1ligt op piano en zang, dus relatief weinig electronica. Demo’s van Once Upon A Time,  Shadow In The Shade en Severed Nerves maken de set compleet.

En dus start Survivor’s Guilt wel met synthpop in mid-tempo. Elektronische piano, bescheiden percussie uit de doos begeleiden de zang op het met Keith Gillard in 1998 geschreven Emotion Generator. Zowaar een kerstlied, de traditional  Gabriel’s Message, compleet met koor. Piano en typische Color Theory zang in For Sale (in 1996 met Robert Hedin geschreven) en het slechts 2 minuten tellende Johanna, dat door Stephen Sondheim geschreven werd en in 1979 uitkwam. Emoties druipen van Amethyst af. Petje af voor het sprankelende pianospel in de ballad Echo Of A Star. Ook Misguided, My Gift To You en Faces zijn pianoballads. Synthpop in de vroege versies van Guilt Reflected, Stare Out The Window en Softer Than Sleep mag er ook zeker zijn. Een interessante verzameling voor trouwe fans en andere belangstellenden. Luister zelf maar.